Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα δημοσίευμα του Fox News, για την βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας;

foxnews.jpg
Γράφει ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.
Κι ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού, η οποία ανακοινώθηκε ξαφνικά το πρωί της 24η Ιανουαρίου 2024, το θέμα φαίνεται να τραβάει το ενδιαφέρον ακόμα και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του εξωτερικού. 

Το Fox News είναι το ειδησεογραφικό, τηλεοπτικό κανάλι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στις Η.Π.Α. Στο site του καναλιού, λοιπόν, στο τμήμα των διεθνών ειδήσεων, συναντάμε ένα θέμα με ημερομηνία 6/2/2024, το οποίο αναφέρεται στο θέμα της βλάβης του αγωγού, των συνεπειών της αλλά και της δολιοφθορά που πιθανόν να ευθύνεται για την βλάβη. 


Το δημοσίευμα εστιάζει στο πιθανό "σαμποτάζ", αναφέροντας δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων που ενισχύουν αυτό το σενάριο, ενώ περιέχει και λεπτομέρειες για τα πιθανά "εκρηκτικά" αλλά και τους πιθανούς υπόπτους πίσω από αυτό που κατονομάζουν ως "σαμποτάζ", ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην έλλειψη "πόσιμου" νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Παραβλέποντας, όμως, τα στοιχεία νουάρ μυθιστορήματος που προσπαθεί να προσδώσει ο συντάκτης του θέματος με την "απαραίτητη" δραματοποίηση, αξίζει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο μέσο ασχολήθηκε με το θέμα του αγωγού.


Έχει, επίσης, ενδιαφέρον ότι το θέμα αντλήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να μην είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο διεθνές ειδησεογραφικό μέσο που δημοσιεύει ένα τέτοιο άρθρο.

Όταν ακόμα κι ο αναγνώστης του Fox News διαβάζει για την Αίγινα, έναν "δημοφιλή προορισμό για σύντομες αποδράσεις", όπως λέει το άρθρο, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι άμεσες, αλλά και οι παράπλευρες επιπτώσεις αυτής της βλάβης είναι πολλές, μπορούν να είναι μακροπρόθεσμες, μπορούν να είναι απρόβλεπτες.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png