Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του πλωτού γερανού στον υποθαλάσσιο αγωγό, συνεχίζονται οι προσφορές εμφιαλωμένου νερού. Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

20240213_094904-emfialomena-nera-01.jpg
Δύο από τα τρία φορτία εμφιαλωμένων νερών, που αναμένεται να παραλάβει ο Δήμος Αίγινας, προσφορά του εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Τσάκου, προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων κατοίκων του νησιού, παραδόθηκαν σήμερα στο οικόπεδο που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος, δίπλα στο κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην περιοχή της "Όμορφης Εκκλησίας". Αντίστοιχα, θα προσφερθούν και φιάλες του μισού λίτρου που θα διατεθούν στα σχολεία. 


Με την ευκαιρία ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Τσάκο και τον κ. Άγγελο Κρητικό και έκανε μία σύντομη ενημέρωση για το ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού. 

Σύμφωνα μ' αυτή την ενημέρωση, σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες του πλωτού γερανού της κατασκευάστριας εταιρίας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα τσιμεντοστρώματα και να αποκαλυφθεί ο αγωγός. Στην επιχείρηση θα λάβει μέρος καταδυτικό συνεργείο των υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μετά την αποκάλυψη του αγωγού θα υπάρξουν εκτιμήσεις για το χρόνο αποκατάστασης και νεότερη ενημέρωση.

Τέλος, για το ζήτημα της ποιότητας του νερού των γεωτρήσεων, που από τις 26 Ιανουαρίου χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υδροδότησης του νησιού, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι γίνονται διαρκώς αναλύσεις, που είναι σύμφωνες με την υπουργική απόφαση για οικιακές χρήσεις. 

Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε τα ακόλουθα:

"Σήμερα παραλαμβάνουμε δύο από τα τρία φορτία με εμφιαλωμένα νερά, αυτά είναι μία ευγενή χορηγία από τον κύριο Παναγιώτη Τσάκο και τα εμφιαλωμένα νερά “Arrena”, έχουμε επίσης, ζητήσει να μας φέρουν και εμφιαλωμένα νερά του μισού λίτρου, έτσι ώστε να τα διαθέσουμε στα σχολεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Παναγιώτη Τσάκο και τον συνεταίρο και φίλο του κύριο Άγγελο Κρητικό γι’ αυτήν την πολύ σπουδαία και χρήσιμη χορηγία σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω ότι σήμερα ο πλωτός γερανός του κυρίου Κωνσταντινίδη της κατασκευάστριας εταιρείας, που συνοδεύει το καταδυτικό συνεργείο υποβρύχιων αποστολών των λιμενικών αρχών είναι στο σημείο και θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την εμφάνιση του αγωγού.

Από εκεί και πέρα, μόλις θα έχουμε και την εμφάνιση του αγωγού, σαφώς θα έχουμε και εκτιμήσεις και για το χρόνο αποκατάστασης, οπότε σε οποιαδήποτε νέα ενημέρωση θα είμαι στη διάθεσή σας.

Να πω επίσης, ότι οι αναλύσεις του νερού που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή και όπως όλοι οι γνωρίζετε είναι από νερό γεωτρήσεων, γίνονται διαρκώς και όπως έχουμε πει είναι σύμφωνα με την κείμενη υπουργική απόφαση, που προβλέπει το πώς είναι για οικιακές χρήσεις και πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτό το νερό, που παρέχουμε στους πολίτες".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png