Νέα αποστολή εμφιαλωμένου νερού στην Αίγινα. Καμία ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τον υποθαλάσσιο αγωγό.

emfialomeno-nero.jpg
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού, και καθώς βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο δεκαήμερο, κατά το οποίο οι κάτοικοι της Αίγινας δίνουν τη δική τους μάχη, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με το νερό των γεωτρήσεων, η ενημέρωση από όλες τις πλευρές είναι ελλιπέστατη. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες, πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα, νέα αποστολή οκτώ τόνων εμφιαλωμένου νερού από την Περιφέρεια Αττικής.

Για την αποστολή αυτή δεν υπήρξε ανακοίνωση ούτε από το Δήμο Αίγινας, ούτε από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βουτσινά, που σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό φαίνεται ότι συνόδευε (κι αυτή τη φορά) την αποστολή, ούτε από το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, αλλά από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook του κ. Νίκου Χαρδαλιά. 


Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπάς, στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Φεβρουαρίου 2024 είχε ανακοινώσει σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής, ούτε γι' αυτήν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από οποιαδήποτε πλευρά. 

Για την ιστορία το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέροντας την πηγή της δήλωσης, γράφει ότι προέρχεται από "σχετική ανάρτηση του περιφερειάρχη Αττικής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Η ανάρτηση γράφει τα ακόλουθα: "Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και να έχουμε επισήμως το πόρισμα σχετικά με τη ζημιά στον αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση. Οι πολίτες της Αίγινας όμως δεν μπορούν να περιμένουν. Σήμερα το πρωί, ως #Περιφέρεια_Αττικής, στείλαμε 3 φορτηγά με 8,2 τόνους εμφιαλωμένο νερό. Συνολικά έχουμε αποστείλει 20 τόνους με εμφιαλωμένα νερά. Στεκόμαστε δίπλα στο δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά και στους συμπολίτες μας στο νησί της Αίγινας".

Η δημοσίευση αυτή έγινε την επόμενη της δήλωσης του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, στο δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας, στην οποία ενημερώνοντας το Σώμα είπε ότι η βλάβη δεν προέρχεται από δολιοφθορά. Θα περίμενε κανείς αυτό το διάστημα που μεσολάβησε ή με την ευκαιρία της αποστολής των εμφιαλωμένων νερών, να υπάρχει μία σχετική δήλωση - ενημέρωση. 

Ο κ. Χαρδαλιάς περιμένει να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα ώστε να έχει επισήμως το πόρισμα, ενδεχομένως και για να κάνει σχετικές δηλώσεις. Ωστόσο, στην αρχική του δήλωση στις 2 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Περιφερειάρχης, είχε δηλώσει ότι: "Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σ' αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας", δήλωση με την οποία έπαιρνε σαφώς θέση περί δολιοφθοράς.

Την ίδια στιγμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Η Καθημερινή" αναφέρει ότι η βλάβη προέρχεται από αστοχία στην ραφή του αγωγού. Αρκετές ώρες μετά δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ή κάποια διάψευση. Όλα αυτά δημιουργούν ερωτήματα στους κατοίκους του νησιού και αυξάνουν την αγωνία τους, για ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως την υγεία τους.

Η φωτογραφία προέρχεται από την ανάρτηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png