Ξεκίνησε το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων στην περιοχή της Αφαίας. Τι δήλωσε ο κ. Σταύρος Καλαμάκης.

ypogiopoiisi-kalodion.jpg

Η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού για την έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής για την περιοχή του Ναού της Αφαίας, που αφορά στην υπογειοποίηση του Δικτύου Υψηλής Τάσης στο ναό της Αφαίας, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλ. επικοινωνία με κ. Σταύρο Καλαμάκη.




Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρος Καλαμάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε: "Αφετηρία για να αφυπνιστούμε όσο αφορά το συγκεκριμένο έργο, ήταν οι βάρδιες πυροπροστασίας που κάναμε το 2021, όταν υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Εκεί διαπιστώσαμε ότι ένα μεγάλο μέρος των καλωδίων υψηλής τάσης ΔΕΗ περνάει πάνω από τον Ναό της Αφαίας, μέσα από το δάσος της γύρω περιοχής, με μεγάλο κίνδυνο, από ένα πιθανό βραχυκύκλωμα, να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στο Ναό της Αφαίας, στον αρχαιολογικό χώρο και περισσότερο και στο δάσος, όλη αυτή τη δασική έκταση που περιβάλει τον ναό".

Ο κ. Καλαμάκης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο, που είχε η συνάντηση εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας με την υπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τον Ιανουάριο του 2023, η οποία όπως είπε παρεναίβη ουσιαστικά στην επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλαμάκης τόνισε την περιβαλλοντική αξία του έργου λέγοντας: "Το έργο είναι μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για το νησί, γιατί δεν προστατεύουμε μόνο τον ναό και το δάσος, ουσιαστικά προστατεύουμε τον τουρισμό του νησιού. Μαζί με την φωταγώγηση και το λιμενικό έργο της Αγίας Μαρίνας, δημιουργούν ένα σύνολο έργων, που πιστεύω ότι θα υπογράψει ο κ. Δήμαρχος, την προγραμματική σύμβαση για την αρχαία ατραπό με την Περιφέρεια, το επόμενο διάστημα, δημιουργούν ένα πλέγμα έργων, που οδηγεί στην τουριστική αναβάθμιση, συνολικά, του νησιού και κατ' επέκταση της Αγίας Μαρίνας". 

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας   αναφέρει τα ακόλουθα: "Ένα σημαντικό έργο υποδομής άρχισε στην Αίγινα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τον ΔΕΔΔΗΕ το έργο υπογειοποίησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην περιοχή του Ναού της Αφαίας, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων.

Το έργο έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου και περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο προγραμματισμός και η προώθηση του έργου έγινε από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας με την έμπρακτη στήριξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτή Α΄ Πειραιώς Δόμνας Μιχαηλίδου".

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε το έργο τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο κ. Σταύρος Καλαμάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών. "Θα είμαστε τυχεροί, αν μέχρι τον Απρίλιο, το μεγαλύτερο μέρος του έργου, αν όχι όλο, θα έχει υλοποιηθεί", σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png