Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια. Ομιλητές ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης και ο κ. Ανδρέας Κούκος.

20240210_192800-00.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λαογραφικό Μουσείο, εκδήλωση με θέμα: "Η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια με θέσεις και προτάσεις στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Πόσο επίκαιρες είναι αυτές οι ιδέες σήμερα;".


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια (10 Φεβ. 1776).

Κεντρικοί ομιλητές ήταν Γιώργος Κοντογιώργης  Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών - πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και ο Ανδρέας Κούκος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας ΣΠΝ- ΣΠΠΑ- Νομικός- Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.  Προλόγισε κ. Γουέιν Χωλ, από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο κ. Γουέιν Χωλ, αναφέρθηκε στην αείμνηστη Λίνα Πετρίτη και στη συμμετοχή της σε θέματα που αφορούσαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, μέλη και φίλοι των δύο συλλόγων, που  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png