Ομιλία για το διαβητικό πόδι και άλλα παρόμοια θέματα, με τον κύριο Κωνσταντίνο Ψαλλιδάκο.

Τον ποδολόγο κύριο Κωνσταντίνο Ψαλλιδάκο, φιλοξένησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Γυναικών "Η Αφαία", σε μία ομιλία - συζήτηση για το διαβητικό πόδι και άλλα παρόμοια θέματα που αφορούν την παθολογία των ποδιών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Βάντα Βάρτζελη και ακολούθησε η εισήγηση του κυρίου Ψαλλιδάκου, η οποία ήταν σύντομη και κατανοητή.

Όπως εξήγησε ο κύριος Ψαλλιδάκος από την αρχή της ομιλίας του, η ποδολογία αποτελεί μία παραϊατρική ειδικότητα στην Ελλάδα και μόνο στην Αμερική αποτελεί εξειδικευμένη ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης. Σημείωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον κλάδο που έχει ως αντικείμενο της δραστηριότητάς του την περιποίηση των ποδιών.

Από την εισήγησή του έγινε κατανοητό ότι τα προβλήματα του ποδιού, αφορούν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις γυναίκες και αυτό λόγω των παπουτσιών που συνήθως χρησιμοποιούνται. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην φροντίδα που πρέπει να προσφέρουν στα πόδια τους οι διαβητικοί, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους γίνονται οι σχετικές εξετάσεις, παραδείγματα μέσα από φωτογραφικό υλικό, ενώ παράθεσε τρόπους για την καθημερινή φροντίδα των ποδιών. Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png