Κινδυνεύουν ζωές από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Με περιπολικό της Αστυνομίας και Ταξί έγινε η διακομιδή τραυματιών το τελευταίο 24ώρο.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην κοινή γνώμη της Αίγινας, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη οδηγών για τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Το ζήτημα δεν είναι καινούριο, όμως επανέρχεται ιδιαίτερα οξυμμένο στην αρχή της τουριστικής σεζόν, με φανερό πια το ενδεχόμενο την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου, δύο τραυματίες από ισάριθμα τροχαία στην Αίγινα, παρέμειναν στο δρόμο για 30 ή περισσότερο λεπτά, λόγω της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου.

Πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στην περιοχή "Πολλές Ελιές", 87χρονος άνδρας που οδηγούσε μηχανάκι τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο. Στον τόπο που συμβάντος έσπευσε όχημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, ωστόσο λόγω της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, ο τραυματίας παρέμεινε στο δρόμο ίσως για περισσότερο από μισή ώρα. Στο σημείο του συμβάντος κλήθηκε από τη διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας ο γιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας, με τη σύμφωνη γνώμη του οποίου ο τραυματίας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας με το περιπολικό της αστυνομίας.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι, όταν στην παραλία της Αίγινας, στην περιοχή μπροστά από το Λιμεναρχείο, ένας 40χρονος Ιταλός τραυματίστηκε από μηχανάκι. Στον τόπο του ατυχήματος έφτασε και πάλι το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, με τη διοικητή του τμήματος να προσπαθεί και πάλι να βρει λύση για τη διακομιδή του τραυματία, καθώς από το Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός για το ασθενοφόρο. Και σε αυτή την περίπτωση και καθώς ο τραυματίας παρέμεινε στο δρόμο για περίπου μισή ώρα, ο γιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας που είχε κληθεί στο μεταξύ, συμφώνησε ώστε η μεταφορά του τραυματία να γίνει με ταξί.

Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png