"Το πρόβλημα μένει άλυτο". Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αίγινας κύριος Κώστας Κουζούπης για το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων.

Για το πρόσφατο ζήτημα της υπερωριακής απασχόλησης των οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Αίγινας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal o διευθυντής Κέντρου Υγείας κύριος Κώστας Κουζούπης. Αναφορικά με τη λύση που πρότεινε η βουλευτής κυρία Μαρία Ρεπούση είπε: "Ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί τίποτε. Κανένας δεν ήρθε εδώ να ρωτήσει αν πραγματικά εξυπηρετεί". Ο κύριος Κουζούπης αναφέρθηκε σε μία σειρά από πρακτικά προβλήματα που κάνουν αυτή την πρόταση ουστιαστικά ανεφάρμοστη.



Άλλωστε και σύμφωνα με την εμπειρία του, η φύση των περιστατικών που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αίγινας, είναι σε ποσοστό 80% τέτοια, που χρειάζονται την άμεση κινητοποίηση του ασθενοφόρου και την αντιμετώπιση του περιστατικού. "Η μόνη λύση είναι η πρόσληψη δύο οδηγών και η εποχιακή λύση είναι η πρόσληψη δύο εποχιακών, επικουρικών, οδηγών" λέει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας που συμπληρώνει ότι: "Η περίοδος, καταλαβαίνουμε, είναι κρίσιμη, είναι δύσκολη. Κάποια προβλήματα μας ξεπερνάνε τελείως". Ο κύριος Κουζούπης αναφέρεται και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Στο ακτινολογικό, η ιατρός έχει πάρει σύνταξη και όπως λέει ο ίδιος προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με κάποιο γιατρό που θα έρχεται τις ημέρες που στο Κέντρο Υγείας δέχεται ο ορθοπεδικός ιατρός.  Κι αυτό γιατί όταν ζήτησε τη μόνιμη κάλυψη της θέσης του ακτινολόγου, του είπαν ότι αυτό μπορεί να γίνει από το Δεκέμβριο και μετά.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το μικροβιολογικό, καθώς η ιατρός που καλύπτει τη θέση πρέπει να πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα στο Τζάνειο, το οποίο όπως λέει, φαίνεται να έχει τη διάθεση να την κρατήσει μόνιμα εκεί. Επίσης δύο ιατροί λείπουν σε εκπαιδευτική άδεια, ενώ ο ίδιος θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα. "Υπάρχουν θέσεις που έχουν εγκριθεί" μας ενημερώνει, "έχουν προκηρυχθεί αλλά δεν έχουν έρθει καινούργιοι γιατροί". Προβλήματα υπάρχουν και στο νοσηλευτικό. "Γενικά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", καταλήγει. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κλείνει με αυτό: "Πιστεύω ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο κόσμος. Χρειαζόμαστε και τη συμπαράσταση του κόσμου, για να πιέσουμε για κάποιες λύσεις".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png