Μη εκτέλεση συνταγών, για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου. .

Πρόκειται για την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έχει εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου, αλλά και την αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του καινούργιου έτους. Η κινητοποίηση  αφορά τα φαρμακεία όλης της χώρας και της Αίγινας και ήδη έχει δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους του νησιού. Για το ζήτημα που έχει προκύψει, μίλησε στο Aegina Portal ο φαρμακοποιός κύριος Διονύσης Γαλάρης, ο οποίος αφού μας ενημέρωσε για την 48ωρη απεργία στην οποία θα συμμετέχουν τα φαρμακεία του νησιού είπε: "Η κινητοποίηση ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου και αφορά τη μη εκτέλεση συνταγών σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


Είναι ένα μέτρο που το παίρνουμε για πρώτη φορά και δεν είμαστε καθόλου, μα καθόλου ικανοποιημένοι για αυτή την κατάσταση, όμως ειλικρινά το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων έχουν φτάσει σε υπέρογκα ποσά, δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις στις φαρμακαποθήκες και τις φαρμακευτικές εταιρίες, οπότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος πλέον να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα". Ωστόσο ο κύριος Γαλάρης συμπλήρωσε ότι: "Ελπίζουμε ότι δεν θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί και θα μπορέσει έστω και ένα μέρος των χρεωστικών της να μας το αποδώσει. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φαρμακοποιοί της Αίγινας, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατό".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png