Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Δεν θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη ο βρεφονηπιακός σταθμός της Χλόης, λόγω απεργίας. Η κυρία Καίτη Σαλπέα εξηγεί τους λόγους.


Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι πόρτες του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Χλόη, λόγω της συμμετοχής του στην πανελλήνια απεργιακή κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων). Με την απεργία εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νηπιαγωγείο των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η δήλωση της κυρίας Καίτης Σαλπέα στο ραδιόφωνο.




Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αίγινας, για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό κυρία Καίτη Σαλπέα: "Μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ γίνεται μία πανελλαδική απεργία. Η συμμετοχή θα είναι σχεδόν όλων των παιδικών σταθμών και σίγουρα θα συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την απεργία, για λόγους τους οποίους θέλουν, όχι μόνο τα παιδιά να μην φύγουν από τους παιδικούς σταθμούς, όσα παιδάκια είναι από τεσσάρων χρονών, γιατί αυτό το οποίο συζητείται στο Υπουργείο Παιδείας είναι όσα παιδιά είναι από τεσσάρων χρονών και πάνω να μην φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς.

Εδώ είναι κάτι πονηρό το οποίο παίζεται για να κοπούν οι χρηματοδοτήσεις των ΕΣΠΑ, που είναι για τα παιδάκια τα οποία έχουν μπει στο σταθμό με το ΕΣΠΑ. Γι' αυτόν το λόγο πάνε να δημιουργήσουν ένα θέμα, να φύγουν σχεδόν κατά το 1/4 παιδιά μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, συμμετέχουμε σε αυτήν την πανελλαδική απεργία. Θα στείλουμε αύριο και με τον δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη, το ανάλογο έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή μας, τη διαμαρτυρία μας. Τα παιδιά θέλουμε να παραμείνουν ως έχουν και να φιλοξενούνται στον παιδικό μας σταθμό", είπε η κυρία Σαλπέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png