Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Με μεταφορά νερού από υδροφόρο στο λιμάνι της Σουβάλας, θα επιχειρήσει να λύσει ο δήμος τα προβλήματα σε Αγίους και Βαθύ.


Καθώς το πρόβλημα της υδροδότησης κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Αγίων συνεχίζεται και μάλιστα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σήμερα στους 39 °C και τον υδράργυρο να υποχωρεί ελάχιστα τις επόμενες μέρες της εβδομάδας, μία νέα παράμετρος, που η διοίκηση του δήμου ευελπιστεί ότι θα δώσει λύση στην οξυμένη κατάσταση, προστίθεται στο τοπίο. Είναι η μεταφορά νερού με υδροφόρο πλοίο από το λιμάνι της Σουβάλας. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης είπε ότι αύριο το πρωί, θα μεταφέρει νερό στο λιμάνι της Σουβάλας το πλοίο "Ιωάννης", το οποίο έχει χωρητικότητα 1.300 κυβικών και μεταφοράς περίπου 1.100 κυβικών. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η παροχή στην περιοχή, φτάνοντας τα επιθυμητά επίπεδα.

Ο κύριος Μούρτζης στην ερώτηση με ποιον τρόπο θα γίνει η μεταφορά του νερού από το υδροφόρο στο λιμάνι της Σουβάλας στην δεξαμενή στην περιοχή των Αγίων, απάντησε ότι αυτό θα γίνει μέσω ενός παλιού δικτύου, το οποίο λειτουργούσε αρκετά χρόνια πριν, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί και ουσιαστικά οι υποδομές του αχρηστεύτηκαν όταν καταργήθηκαν οι κοινότητες.

Υπάρχουν μία σειρά από θέματα που συζητήθηκαν γύρω από το πρόβλημα που έχει πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις από τους ταλαιπωρημένους υδρολήπτες. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης απέδωσε τα προβλήματα στην μεγάλη ζήτηση και στην μεγάλη επισκεψημότητα του νησιού. Έκανε λόγο για κατανάλωση υπέρ του δέοντος, μίλησε για ρεκόρ της Κυψέλης με 2.600 κυβικά το 24ωρο, το οποίο και χαρακτήρισε πρωτοφανές. Ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας. Αναφέρθηκε επίσης και μία σειρά από άλλα θέματα που αφορούν τις υποδομές των δεξαμενών και την ηλεκτροδότηση του συστήματος που θα μεταφέρει νερό στον νέο αγωγό των "χερσαίων". 

Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση ενός μέρους, από επιστολή που έλαβε σήμερα το Aegina Portal, από επαγγελματία του τουρισμού στην περιοχή. Σε μία μόλις παράγραφο περιγράφεται η κατάσταση που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες. Η επιστολή, που απευθύνεται στον δήμαρχο, αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

"Κύριε δήμαρχε, αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, και ενώ η σεζόν είναι 20/7-20/08, εσείς δεν υπολογίζετε, ότι περιμένουμε ένα ολόκληρο χρόνο, για να εργασθούμε ένα μήνα. Εμείς ντρεπόμαστε τους πελάτες μας και τρέμουμε μην σηκωθούν και φύγουν. Εφ' όσον πληρώνουμε ανελλιπώς την ΕΥΔΑΠ και τις υποχρεώσεις μας, έχουμε την απαίτηση, να σεβαστείτε τους ανθρώπους που έρχονται στην Αίγινα για διακοπές και τους επαγγελματίες. Ελπίζω να λάβετε υπ' όψιν τα παράπονα μας, που επανειλημμένος σας εκφράζουμε, και τουλάχιστον μη μας στερήσετε το νερό που είναι άμεση προτεραιότητα".

Αύριο μετά τις 9 το πρωί το υδροφόρο πλοίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Σουβάλας. Τις ώρες που θα ακολουθήσουν θα φανεί αν το σχέδιο της διοίκησης του δήμου μπορεί να αποτελέσει λύση σε ένα πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις, ένταση και αγανάκτηση, λυτρώνοντας παράλληλα τους ταλαιπωρημένους υδρολήπτες και καθησυχάζοντας του επαγγελματίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png