Οι ανθοκομικές εκθέσεις της Αίγινας.

Με δύο ανθοκομικές εκθέσεις υποδέχθηκε φέτος η Αίγινα την Πρωτομαγιά, καθώς οι Δημοτικές Κοινότητες Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας και Βαθέος σε συνεργασία με τους φορείς των περιοχών διοργάνωσαν δύο διαφορετικές ανθοκομικές εκθέσεις. Η πρώτη στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας και η δεύτερη στο λιμάνι της Σουβάλας. Και οι δύο εκθέσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Σάββατο και διήρκεσαν μέχρι και την Κυριακή. Η αρχή είχε γίνει πέρυσι με τους φορείς του Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας να διοργανώνουν μία ανθοκομική έκθεση την οποία υποδέχθηκαν με πολύ θετικά σχόλια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αίγινας. Φέτος, για πρώτη φορά, η Δημοτική Κοινότητα Βαθέος παρουσίασε τη δική της ανθοκομική έκθεση στο λιμάνι της Σουβάλας.

Και στις δύο ανθοκομικές εκθέσεις της Αίγινας συμμετείχαν επιχειρήσεις του νησιού οι οποίες ειδικεύονται σε αυτό το αντικείμενο, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες πολύ όμορφες προτάσεις για τον κήπο ή το σπίτι. Και οι δύο εκθέσεις έγιναν δίπλα στη θάλασσα, δημιουργώντας την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της αρμονίας του μπλε με τα πολύχρωμα άνθη της άνοιξης. Σε αυτό βοήθησε και ο καιρός, καθώς από το μεσημέρι και μετά έδειξε την ανοιξιάτικη διάθεσή του. Έτσι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αίγινας απόλαυσαν τη βόλτα στις δύο όμορφες περιοχές του νησιού και μαζί διάλεξαν όμορφα λουλούδια, όπως άλλωστε το απαιτούσε και η ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Στη Σουβάλα μαζί με την ανθοκομική έκθεση έγιναν και παράλληλες δραστηριότητες, με παιχνίδια που είχε επιμεληθεί το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων της Αίγινας. Μετά το τέλος των παιχνιδιών τα παιδιά πήραν αναμνηστικά μετάλλια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος είχε φροντίσει ώστε τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά με νερομπογιές, ενώ τα μέλη του 10ο Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας δημιούργησαν και μια "βροχή" από καραμέλες που δέχθηκαν μεγάλη χαρά οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης. Τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης έφτιαχναν βραχιόλια από μαργαρίτες και τα πρόσφεραν στους επισκέπτες. Οι ανθοπώλες από την πλευρά τους ήταν ευγενέστατοι και πρόθυμοι να εξηγήσουν και να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις ιδιαιτερότητες των λουλουδιών που είχαν στους πάγκους τους.

Δείτε φωτογραφίες από την ανθοκομική έκθεση της Σουβάλας.
Δείτε φωτογραφίες από την ανθοκομική έκθεση της Αγίας Μαρίνας.

Φορείς της διοργάνωσης στη Σουβάλα ήταν η Δημοτική Κοινότητα Βαθέος, η Επαγγελματική Σουβάλας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος, ο Σύλλογος προόδου και αλληλεγγύης και το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας. Νωρίς το μεσημέρι την ανθοκομική έκθεση της Σουβάλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Βασίλης Καλαμάκης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κύριος Βασίλης Καλαμάκης, ευχαρίστησε τα ανθοπωλεία και τους φορείς της περιοχής που με τη συμμετοχή τους έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση. Ο κύριος Καλαμάκης έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την προσέλευση του κοινού που επισκέφτηκε και τις δύο ημέρες την έκθεση στο λιμάνι της Σουβάλας.