Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013. "Τα Καποδιστριακά κτίρια φωνάζουν: Το Εϋνάρδειο".

Το τελευταίο μέρος της δράσης "Τα Καποδιστριακά κτίρια φωνάζουν: Το Εϋνάρδειο" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το Aegina Rising στα πλαισια του "Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Στην οδό Αντωνίου Πελεκάνου, στην νότια πλευρά του Εϋνάρδειου έχουν τοποθετηθεί πολύχρωμα γράμματα που ζωγράφισαν τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Τα παιδιά φαντάζονται την πόλη" τις δύο προηγούμενες ημέρες.


Το Εΰνάρδειο μέσα από αυτή τη δράση γίνεται ένα σημείο αναφοράς, με τα γράμματα να σχηματίζουν λέξεις όπως: φαντάσου, πίστεψε, δημιούργησε, σκέψου. Έννοιες, που μοιάζουν να βγαίνουν προς τα έξω από τα ανοιχτά παράθυρα ενός κτιρίου, μνημείου της γνώσης και του πολιτισμού που για δεκαετίες έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Ο στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των παραθεριστών που περνούν από το σημείο και να συσχετίσουν τις έννοιες με τη μεγάλη πολιτιστική αξία αυτού του Καποδιστριακού κτιρίου που παραμένει εγκαταλελειμμένο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png