Εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας. Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας 1814-2014 στην Οδησσό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Ολβία Πόλις, παρουσίασε ο πρόεδρός του κύριος Γιώργος Καλοκέντης και χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία από τον εκπαιδευτικό κύριο Κώστα Σταυρόπουλο, δύο σύντομα video από το αρχείο του πρόεδρου του συλλόγου κυρίου Γιώργου Καλοκέντη, το πρώτο από την περισυνή συνάντηση του στην Οδησσό με τούς εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στην Οδησσό. Το κέντρο στεγάζεται στούς ίδιους χώρους που χρησίμευαν για τις συναντήσεις των Φιλικών από το 1814 (οικία Μαρασλή) και το δεύτερο από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Οδησσού όπου εκτίθενται τα ευρήματα από την Ολβία και τις άλλες αρχαίες Ελληνικές πόλεις της περιοχής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό μέρος από την Ιλόνα Αθηνά Χαλκίδη που ερμήνευσε στο πιάνο έργα Μότσαρτ και Σοπέν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png