"Ελληνική στιγμή". Η εικαστική ματιά από το εργαστήριο του Emmanuel Saulnier.

Το σχεδιασμό που ξεκίνησε στο Palais de Tokyo στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Ιδρύματος Giacometti, στις 11 Δεκεμβρίου 2013 και παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας στις 14 Μαΐου του επόμενου χρόνου, παρουσιάζει ο Γάλλος καλλιτέχνης Emmanuel Saulnier και το εργαστήριο του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διερευνά τα στοιχεία που θεμελιώνουν την γλυπτική σήμερα στον κόσμο. Από τις 15 και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, είκοσι περίπου νέοι καλλιτέχνες του Εργαστηρίου Emmanuel Saulnier θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα για να συναντήσουν καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, κριτικούς, αρχιτέκτονες αλλά και για να βιώσουν την καθημερινή ζωή του τόπου. Τέλος, από τις 25 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα δώσουν ραντεβού στην Αίγινα για μία συνάντηση-απολογισμό του ταξιδιού τους και για την παρουσίαση των ερευνών και των έργων τους στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Λαογραφικό Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, για την παρουσίαση μίας μεγάλης εγκατάστασης και μία συνάντηση με το κοινό αφιερωμένες στο project. Ένας μέρος από την παρουσίαση των καλλιτεχνών από το εργαστήριο του Emmanuel Saulnier μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video. Η παρουσίαση έγινε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Η θεματική της Ελληνικής Στιγμής ολοκληρώνεται το 2015 με την έκδοση ενός σημαντικού τόμου από το εργαστήριο και με τη συμβολή πληθώρας Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών. Η εκδηλώσεις του Εργαστηρίου Emmanuel Saulnier της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού και η ελληνογαλλική έκδοση τελούν υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png