"Παράθυρο στο Ελλάνιον Όρος". Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο: "Παράθυρο στο Ελλάνιον Όρος", το βράδυ του Σαββάτου, στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο της Παχειάς Ράχης.

Παρουσιάστηκαν θέματα για τις ανασκαφές στους Λαζάριδες και τα νέα μυκηναϊκά ευρήματα, επίσης για την ιστορία των οικισμών του Αρχαίου Ελαιώνα και του Όρους. Ομιλητές ήταν η κυρία Παναγιώτα Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, καθηγήτρια αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η ομιλία της οποίας είχε θέμα: "Μυκηναϊκά κέντρα στον Σαρωνικό κατά τον 14ο και τον 13ο αιώνα π.Χ.: Η περίπτωση της Αίγινας". Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κυρία Α. Δρούλια - Ζησιμάτου, η ομιλία της οποίας είχε θέμα:"Ο δρόμος για το Όρος" και η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Βίλμα Σινάνογλου, οικονομολόγος και συγγραφέας. Το θέμα της ομιλίας της κυρίας Σινάνογλου ήταν: "Εικόνες και ιστορίες από την περιοχή της Παχειάς Ράχης".

Η προσέλευση του κοινού, μεγάλη και σε αυτή την εκδήλωση του συλλόγου, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το περιεχόμενο των ομιλιών. Στο εσωτερικό του Πολιτιστικού Κέντρου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png