Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο "Άνεσις".

"Δεν κάνουμε ούτε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη, ούτε συσσίτια. Κάνουμε γεύματα, συμμετέχουμε στο γεύμα αυτό. Δηλαδή τρώμε μαζί τους, δεν τους δίνουμε το φαΐ που μαγειρεύουμε. Πρέπει να τρώμε μαζί τους. Η μεγαλύτερη ανάγκη τους, από την εμπειρία μου δυόμιση χρόνια τώρα, είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να του δώσεις ένα πιάτο φαΐ και να φύγεις. Η μεγαλύτερή του ανάγκη είναι να φας ένα πιάτο φαΐ μαζί του", είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλώντας στο κοινό του 2ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο "Άνεσις", χθες το βράδυ μετά το τέλος της ταινίας του Στάθη Γαλαζούλα ”Ο άλλος Άνθρωπος”, που αναφέρεται στην "κοινωνική κουζίνα".

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλο,που βρίσκεται προσκεκλημένος στην Αίγινα προκειμένου να μαγειρέψει στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στα Πλακάκια σήμερα το βράδυ, είναι η ψυχή της "κοινωνικής κουζίνας" μιας δράσης που ξεκίνησε όταν είδε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό. Τότε ξεκίνησε η ιδέα αυτής της προσφοράς. Μαζί με μία ομάδα εθελοντών μαγείρευαν και προσέφεραν φαγητό, σήμερα αυτή η προσπάθεια έχει γιγαντωθεί. Ο ίδιος, μιλώντας στο κοινό του φεστιβάλ, εξήγησε τις αρχές που διέπουν αυτή την πρωτοβουλία και διαχώρισε τις έννοιες της φιλανθρωπίας από την αλληλεγγύη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png