"Γλυκό φιστίκι". Παρακολουθώντας την πρόβα για το δρώμενο της τελετής έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Το πιο "Γλυκό φιστίκι" θα απολαύσουν σε 19 ημέρες οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού. Πρόκειται για τον τίτλο του θεατρικού δρώμενου, που θα αποτελέσει φέτος την τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού, την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μπήτρος. Τη θεατρική παράσταση του δρώμενου, που θα περιλαμβάνει επίσης συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του νησιού, θα ερμηνεύσει η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Λευτέρης Βατικιώτης και η Στέλλα Πάσχα.

Η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε τη σημερινή πρόβα της θεατρικής ομάδας, πάνω στο κείμενο του δρώμενου, στην πλατεία της Κυψέλης. Το θεατρικό γυρνά τους θεατές πίσω στη δεκαετία του ΄'60, σε μία vintage ατμόσφαιρα που θα περιλαμβάνει φορέματα και αυτοκίνητα της εποχής, ακόμη και ένα παραδοσιακό καΐκι. Άλλωστε για πρώτη φορά φέτος η τελετή έναρξης δεν θα γίνει στον παραλιακό δρόμο, αλλά στη προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού.

Το θεατρικό έχει χιούμορ, ευαισθησία και πλάθει εικόνες μιας Αίγινας που παραμένει ζωντανή και αγαπημένη στις αναμνήσεις των μεγαλύτερων. Και κάτι ακόμη, η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη στον 14χρονο Τάσο, που έχασε τη ζωή του το 1962 στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο πουλώντας φιστίκια με το καλάθι του. Η ιστορία τότε είχε συγκλονίσει το νησί και πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη θυμούνται τον μικρό Τάσο να πουλά φιστίκια με το πανέρι του στα καράβια της γραμμής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png