Η αποκατάσταση των μονοπατιών της Αίγινας. Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Τη σπάνια ομορφιά πολλών περιοχών της ενδοχώρας, παρουσίασε η κυρία Ευαγγελία Ρεκλείτη και ο κύριος Aspe Coulon στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στου Σαββάτου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου για την αποκατάσταση των μονοπατιών της Αίγινας. Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας "Ανάβαση" και ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, προλόγισε ο κύριος Δημήτρης Ποταμιάνος.

Στην κατάμεστη από κόσμο αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης του φωτογραφικού υλικού των μονοπατιών του νησιού, που με μεγάλη προσπάθεια, κόπο, και επιμέλεια έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια τα μέλη των δύο συλλόγων. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε επίσης η μεθοδική εργασία που γίνεται τόσο για την ανεύρεσή τους, όσο και για την αποτύπωσή τους με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε οι πληροφορίες για αυτά να είναι διαθέσιμες προς όλους.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης η παρουσίαση του προγράμματος "Μονοπάτια Πολιτισμού" από την κυρία Κατερίνα Στεμπίλη. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις, οι σκοποί και η μεθοδολογία του προγράμματος και ο τρόπος με τον οποίο η Αίγινα θα συμμετέχει σε αυτό, αφού  μετά από πρόταση των δύο τοπικών συλλόγων, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα πολιτιστικής προβολής μαζί με την Πάτμο την Επίδαυρο τη Σαντορίνη και άλλων περιοχών.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο προφεστιβαλικό πρόγραμμα για το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png