12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών. Οι Αιγινήτες λαμπαδηδρόμοι μετέφεραν το μήνυμα της ελπίδας.

Εικοσιπέντε επίπονα χιλιόμετρα διένυσαν οι δρομείς των αθλητικών συλλόγων της Αίγινας, που συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντισμού. Από την Παλαιά Προβλήτα στην παραλία της Αίγινας, και στη συνέχεια ακολουθώντας την πορεία: Άγιοι Ασώματοι, Κοντός - Άγιος Νεκτάριος, Μεσαγρός, Άγιοι, Σουβάλα, Βαθύ, Λεόντι και Κυψέλη, οι αθλητές του νησιού έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό. Ενθουσιασμό τον οποίο μοιράστηκαν οι αθλητές όλων των ηλικιών που συμμετείχαν από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας, τον Ο.Α.Κ.Α, τον Α.Ο.Α. Σαρωνικό και την "Ανάβαση".

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, καθώς νωρίτερα δύο σκάφη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος και τα μέλη τους μετέφεραν στην Αίγινα τη δάδα με τη φλόγα στο λιμάνι του νησιού. Τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ κυρία Αθηνά Εξάρχου υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Μαίρη Κουκούλη. Ακολούθησε χαιρετισμός προς τα μέλη τς αποστολής από τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη και την κυρία Αθηνά Εξάρχου η οποία λίγο αργότερα άναψε την εστία.

Δείτε φωτογραφίες απο τη λαμπαδηδρομία εδώ.


Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας Βέρα Καλατζή. Τη φλόγα συνόδεψαν διαδοχικά δύο μοτοσυκλετιστές της ομάδας "Ήφαιστος" του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, και μοτοσυκλετιστές από τα αστυνομικά τμήματα Μεσαγρού και Αίγινας.

Το video των ομιλιών του κυρίου Μούρτζη και της κυρίας Εξάρχου μπορείτε να το δείτε εδώ.


Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους αθλητές συνόδευε το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας, το λεωφορείο του Δήμου ο ιατρός Σωκράτης Δούκας και μοτοσικλετιστής της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας που και αυτή τη φορά κάλυψαν τις ανάγκες επικοινωνίας του δρομικού event.

Η λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε στο σημείο που ξεκίνησε, στην Παλαιά Προβλήτα. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης υποδέχθηκε του λαμπαδηδρόμους και στη συνέχεια τους απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png