"Αιακός, ο δίκαιος βασιλιάς της Αίγινας". Θεατρική παράσταση από μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού.

Μία θεατρική παράσταση που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στο πλαίσιο της λήξης της σχολικής χρονιάς, παρουσίασαν σήμερα οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Μία θεατρική παράσταση, με όλα εκείνα τα στοιχεία της εκπαιδευτικής πράξης, που οι μαθητές έχουν τον πρώτο ρόλο, αλλά και τον πρώτο λόγο στην επιλογή ενός κειμένου που γίνεται θεατρικό. Οι μαθητές επέλεξαν επίσης τη μουσική του έργου.

Την παράσταση που παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στην αυλή σχολείου, χαιρέτησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, καθώς και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, που επιμελήθηκε και την σκηνοθεσία του έργου κυρία Καίτη Μπούλη.
Η κυρία Μπούλη ευχαρίστησε τους γονείς και όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία. Επίσης διάβασε επιστολή του συγγραφέα του έργου κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που είχε προσκληθεί να παρακολουθήσει την παράσταση. Ο ίδιος δεν κατάφερε να είναι στη σημερινή παράσταση, ωστόσο στην επιστολή του, ανάμεσα σε άλλα, επαινεί την προσπάθεια της εκπαιδευτικού και των μαθητών της να ανεβάσουν αυτό το θεατρικό που βασίζεται στο βιβλίο του.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png