"Πήλινες διαδρομές". Η τέχνη συναντά το κοινό της, στην ψαραγορά της Αίγινας.

Τα φώτα ανάβουν, τα βήματα οδηγούν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του νησιού, την ψαραγορά. Η όψη του χώρου παραμένει η ίδια, η χρήση του όμως αλλάζει και μετατρέπεται σε έναν ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο. Τα κεραμικά τοποθετούνται πάνω στους λευκούς πάγκους και χωρίς να χρειαστεί κάτι περισσότερο, μία από τις πιο ευχάριστες εικαστικές διαδρομές ξεκινά! Πρόκειται για την έκθεση κεραμικής με τίτλο "Πήλινες διαδρομές" στην οποία οι κεραμίστες που ζουν και δημιουργούν στην Αίγινα εκθέτουν τα έργα τους.

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της η έκθεση δείχνει τον παλμό της. Ο χώρος επικροτεί την ιδέα, το ίδιο και οι άνθρωποι που μοιάζει να απολαμβάνουν την παραμονή τους σε ένα γνώριμο περιβάλλον, μιλώντας για τέχνη ή για οτιδήποτε άλλο καθημερινό. Άλλωστε είναι από τις σπάνιες στιγμές που ο δημιουργός μπορεί να κάτσει πίσω από έναν πάγκο, να μιλήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης, να δει τα έργα του με μία διαφορετική ματιά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η ιδιοκτήτρια της αίθουσας τέχνης Ε.Γ.Ι.Ν.Α Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α. που είχε και την ιδέα αυτού του εικαστικού event. Η ίδια νιώθει ενθουσιασμένη τόσο από το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και από την προσέλευση του κοινού. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου από τις 8 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png