Χρησιμοποιήθηκαν απόβλητα επεξεργασίας φιστικιών, άχυρα, κοπριά και ζεόλιθος. Η υψηλή θερμοκρασία, η χειρωνακτική εργασία, το σύνολο της διαδικασίας που απαιτεί κόπο, γνώση και φροντίδα, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο κοπιαστική είναι η γεωργική εργασία (τουλάχιστον για τους αμύητους) και πόσο σημαντική είναι η δουλειά των καλλιεργητών για την ανάπτυξη του φιστικιού Αιγίνης. Από την άλλη βέβαια κατά τη διάρκεια αυτών των διήμερων παρουσιάσεων από τον Agrostrat, φάνηκε και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του φορέα, καθώς καταγράφει, κατηγοριοποιεί, και αναλύει επιστημονικά τα δεδομένα που βοηθούν και θα βοηθήσουν στον μέλλον τους τοπικούς παραγωγούς.
Η σημερινή επίδειξη, βοήθησε επίσης να γίνει κατανοητή η σωστή μέθοδος για την επεξεργασία των αποβλήτων του φιστικιού και την παραγωγή άριστης ποιότητας κομπόστ, που θα λιπάνει αποτελεσματικά το χώμα χωρίς να του δημιουργήσει προβλήματα, κι όλα αυτά με γνώμονα αναλύσεις και επιστημονικά κριτήρια. Την επίδειξη εκτός από τους παραγωγούς παρακολούθησαν ο κύριος Νίκος Σταμπουλής πρόεδρος του Αγροτικού Συναιτερισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας και ο κύριος Νίκος Αλυφαντής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.