ΑΛΜΑ. Δελτίο Τύπου για το 3ο "Ταιριάζουμε στην Αίγινα".

ΑΛΜΑ. Δελτίο Τύπου.
      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η 3ήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα» 3,4 και 5 Οκτωβρίου 2014, μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων  με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τοπικούς φορείς .
       Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η  παλιά προβλήτα του νησιού στην οποία έγιναν τα εγκαίνια  της εκδήλωσης, φωτίστηκε από τα ζωγραφισμένα χάρτινα φαναράκια τα οποία φιλοτέχνησαν μαθητές των τοπικών σχολείων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της προέδρου του ΑΛΜΑ κυρίας Κατερίνας Γιαννακοπούλου και της Προέδρου του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας κυρίας Βάσως Μαράκα οι οποίες ευχαρίστησαν τοπικούς φορείς, συλλόγους αλλά και χορηγούς της εκδήλωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου κύριου Μούρτζη ο Αντιδήμαρχος Αίγινας κος Δέδες και ο τέως Δήμαρχος κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης οι οποίοι παρέδωσαν συμβολικά τη σημαία της εκδήλωσης στον Αντιδήμαρχο Π.Φαλήρου κύριο Γιάννη Φωστηρόπουλο σηματοδοτώντας τη μεταφορά της εκδήλωσης στο Π.Φάληρο την επόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων χορηγών της εκδήλωσης κυρία Ιωάννα Καρώνη εκπρόσωπος της εταιρείας TEVA  και ο κύριος Γιώργος Λογοθέτης εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού. Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους τα τρία χρόνια της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο ζωγράφος Νεκτάριος Κοντοβράκης, ο σκηνοθέτης Αρης Λυχναράς καθώς και τοπικοί φορείς και σχολεία του νησιού που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.
      Το Πρόγραμμα της εναρκτήριας ημέρας πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικά δρώμενα από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας «Ο Καποδίστριας» και από την ομάδα παραδοσιακών χορών του ΑΛΜΑ. Παράλληλα παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας «Μια εικόνα , χίλιες λέξεις» από τους μαθητές του ΓΕΛ Αίγινας με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον κύριο Άρη Παύλου και τη φιλική συμμετοχή του σκηνοθέτη κυρίου Άρη Λυχναρά. Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε  με τη θεατρική παράσταση «Το χαρούμενο Λιβάδι» της Φιλιώς Νικολούδη και με  μουσική βραδιά υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος “Jazz Ensemble”.
         Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άνοιξε με το μοντέρνο χορευτικό zumba από την Ευαγγελία Ρεκλείτη που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ενώ ακολούθησε ανοιχτό εργαστήρι ανακύκλωσης όπου με χάρτινες γιρλάντες και βαρκούλες στολίστηκε το λιμάνι ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε εργαστήρι πηλού με τη Θεοδώρα Χωραφά και τη Μίκα Βογιατζή. Στη συνέχεια ο γνωστός ζωγράφος Νεκτάριος Κοντοβράκης οργάνωσε το καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής που ακολούθησε με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων που περίτρανα έδειξαν ότι «Μοιάζει η ζωή με ζωγραφιά!».
    Το όμορφο βράδυ του Σαββάτου έκλεισε στο club Ελληνικόν με τους Radiomix σε ένα ξέφρενο πάρτυ.
        Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με αγώνα δρόμου όπου συμμετείχαν οι Δρομείς υγείας Αίγινας καθώς και παιδιά , μαμάδες , επισκέπτες μαζί με άτομα με αναπηρία , άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν προς την ελπίδα για ένα ομορφότερο κόσμο.
          Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί  το 3ήμερο εκδηλώσεων στο όμορφο νησί της Αίγινας και δίνουμε ραντεβού την επόμενη χρονιά στο Παλαιό Φάληρο!!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png