Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αίγινας.

Στο ξενοδοχείο "Δανάη" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η εκδήλωση για την παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, που ήταν διοργανωτής της εκδήλωσης, με την υποστήριξη της ΚΕΔΑ, της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας. Κεντρικό ομιλητής ήταν ο κύριος Γιώργος Πίτας, συγγραφέας και εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) , πρωτοβουλία του οποίου είναι το πρόγραμμα "Ελληνικό Πρωινό. Στην εκδήλωση, επαγγελματίες που ασχολούνται με την εστίαση, αλλά και φορείς του νησιού, παρουσίασαν στο τραπέζι του πρωινού πολλά τοπικά προϊόντα που θα δημιουργήσουν το Ελληνικό Πρωινό της Αίγινας. Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κύριος Γιώργος Πίτας, από την βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις γαστρονομικές προτάσεις και δυνατότητες της Αίγινας, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα επισκεφθεί ξανά το νησί, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο, για τον ίδιο λόγο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία. Είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος “Ελληνικό πρωινό” είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευτούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”. Η εκδήλωση στην Αίγινα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της 7ης Γιορτής Φιστικιού.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδηλωση εδώ.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png