"Φιστικόπιτα Αιγίνης". Η κεντρική εκδήλωση της Ομάδας Γαστρονομίας της 7ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η κεντρική εκδήλωση της 7ης Γιορτής Φιστικιού στην παραλία της Αίγινας. Μία ακόμη ιδιαίτερα φροντισμένη και προσεγμένη από κάθε άποψη εκδήλωση, από την Ομάδα Γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού, που κάθε χρόνο εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό του φεστιβάλ με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της. Ήταν η "λαμπερή" βραδιά του φεστιβάλ, με την κυρία Ράνια Πετρά να συντονίζει την εκδήλωση και τον γνωστό chef Βησσαρίωνα Παρθένη να την παρουσιάζει. Επί σκηνής οι chefs ζαχαροπλαστικής και προπονητές της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριοι Αναστάσιος Πρωτοψάλτης, Αναστάσιος Ζησόπουλος, παρουσίασαν στο κοινό την παρασκευή μιας Φιστικόπιτα, με την καρπό του φιστικιού Αιγίνης να εκθειάζεται για τη νοστιμιά και τις ιδιότητές του. Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση στήριξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, γεγονός που προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο κύρος στην γαστρονομική εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Καλόφωνος. Ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας που αποτέλεσαν το κοινό της βραδιάς, την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές κύριος Θοδωρής Δρίτσας και η κυρία Ελένη Σταματάκη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις εκατέρωθεν, ενώ στο κοινό μοιράστηκαν περίπου 1.500 κομμάτια φιστικόπιτας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png