"Επιφυλακή ΙΙ". Η Βένια Δημητρακοπούλου μιλά στο Aegina Portal για την εικαστική εγκατάσταση στο Εϋνάρδειο.

Σήμερα το βράδυ στις 21:00 στο ιστορικό, Καποδιστριακό κτίριο του Εϋνάρδειου, η γλύπτρια Βένια Δημητρακοπούλου προχωρά στο δεύτερο μέρος της δράσης που ξεκίνησε πέρυσι σε ένα άλλο Καποδιστριακό κτίριο, το Ορφανοτροφείο, τις ιστορικές Φυλακές της Αίγινας. Πρόκειται για μία εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Επιφυλακή ΙΙ", που υλοποιείται στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της 8ης Γιορτής Φιστικιού. Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal παρουσίασε τη συμβολική φόρτιση που επιχειρεί να δημιουργήσει η "Επιφυλακή ΙΙ".

Η Βένια Δημητρακοπούλου είπε: "Φέτος, συνεχίζουμε τη δράση που ξεκινήσαμε πέρυσι με την επιμέλεια του Γιώργου Καλόφωνου. Πέρυσι ήμασταν με τη Δανάη Στράτου και τον Κώστα Βαρώτσο στο Ορφανοτροφείο, στις Φυλακές. Φέτος, είμαι μόνη εδώ στο Εϋνάρδειο, αλλά είναι η συνέχεια της δράσης αυτής, που είναι με έναν τρόπο μία επανενεργοποίηση των Καποδιστριακών Κτιρίων. Δηλαδή με έναν τρόπο θέλουμε κάπως να ρίξουμε λίγο φως, σε αυτά τα κτίρια, που είναι λιγάκι στο σκοτάδι. Πέρυσι ρίξαμε φως, εκεί στην είσοδο των Φυλακών. Φέτος αντί για φως επιλέγω να ρίξω σκιές. Είναι οι σκιές των "Προμαχώνων" ένα έργο μεγάλης κλίμακας που έχω κάνει. Είχα κάνει μία μελέτη πάνω στο φως και τη σκιά. Και δεν είναι τυχαίο ότι ρίχνω τις σκιές, ότι η σκιά πέφτει πάνω σε αυτό το κτίριο που ήταν ένα σχολείο. Νομίζω ότι είναι η εποχή τέτοια που χρειαζόμαστε τα σύμβολα. Συμβολίζει τη σκιά και το σκοτάδι που απλώνεται σιγά - σιγά, την παιδεία, το πόσο σημαντικό είναι το σχολείο, πόσο σημαντική είναι η παιδεία, πόσο σημαντικό είναι το λειτούργημα, το επάγγελμα του δάσκαλου αυτή τη στιγμή που η χώρα καταρρέει και βυθίζεται. Ελπίζω οι εικόνες αυτές να μπορέσουν να μιλήσουν και να περάσει με έναν τρόπο αυτό που θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο".

Τέλος, η Βένια Δημητρακοπούλου έκανε μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, να παρακολουθήσουν από κοντά τα εγκαίνια της εγκατάστασης "Επιφυλακή ΙΙ" στο προαύλιο Εϋνάρδειου, σήμερα Παρασκευή στις 9 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png