"Δρόμοι της Φιστικιάς: Η εν Αιγίνη πορεία". Έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο.


Με τίτλο "Δρόμοι της Φιστικιάς: Η εν Αιγίνη πορεία", ξεκίνησε μια ιδιαίτερη έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε πέρυσι. Η έκθεση παρουσιάζει χρονολογικά, σημαντικές στιγμές της καλλιέργειας του φιστικιού στην Αίγινα. Η ιστορία ξεκινά το 1867 με τον τίτλο "Πρώτες αναφορές" και συνεχίζεται με την αναφορά στον "Πρώτο οργανωμένο φιστικιώνα". Η ιστορία της φιστικιάς, του καρπού της και των ανθρώπων της ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη της έκθεσης με ονόματα γνώριμα και φωτογραφίες που πίσω τους βρίσκονται σημαντικές ιστορίες.


Η κυρία Λίνα Μπόγρη - Πετρίτου ξεδίπλωσε τις ιστορίες, τη λαογραφία, τις στιγμές, τα πρόσωπα, τις συνήθειες των κατοίκων της Αίγινας που αλληλοπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην "Εν Αιγίνη πορεία" της φιστικιάς. Το δέντρο και ο καρπός του γίνονται η αφορμή, στα παρασκήνια του χρόνου, που περιμένουν να ξεδιπλωθούν, να ανασυρθούν και να γίνουν γνωστά από όλους. Η κυρία Λίνα Πετρίτου με φόντο την έκθεση μας μιλά όχι μόνο για το ίδια, αλλά μας επαναφέρει στα γεγονότα και τις μικρές καθημερινές ιστορίες.


Για την έκθεση "Δρόμοι της Φιστικιάς: Η εν Αιγίνη πορεία", τα κείμενα έγραψαν οι κυρίες Άννα Χιτζανίδου και Λίνα Μπόγρη - Πετρίτου. Η έρευνα υλικού έγινε από την κυρία Ελένη και τον κύριο Νίκος Αλυφαντή. Τα γραφικά της έκθεσης από τον κύριο Henri - Paul Coulon. Την παραγωγή του ντοκυμαντέρ που μπορεί να δει κάποιος στην έκθεση έκαναν η κυρία Νουνού Αλεξοπούλου και ο κύριος Αλέξανδρος Φασόης και το αρχιτεκτονικό σχέδιο ο κύριος Στράτος Πανταβός. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png