Γεμάτη ζωντάνια και χρώματα "Η γιορτή της συγκομιδής".


Γεμάτη ζωντάνια και χρώματα "Η γιορτή της συγκομιδής", η δραματοποιημένη παρουσίαση της συλλογής του καρπού της φιστικιάς, παρουσιάστηκε και φέτος στην παραλία της Αίγινας. Το δρώμενο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το σκηνοθέτη και ηθοποιό J. J. Tesson και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των παραθεριστών της Αίγινας που βρέθηκαν στην παραλία του νησιού, για να παρακολουθήσουν το βραδινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παρασκευής. Λίγο πριν αρχίσει το δρώμενο, η Δημοτική Φιλαρμονική είχε ξεκινήσει τη βραδιά παιανίζοντας κατά μήκος της παραλίας.


Πρώτα παρουσιάζονταν γαϊδουράκια, που τα οδηγούσαν παιδιά και πάνω σε αυτά υπήρχαν φορτωμένοι πολύχρωμοι σάκοι με τον καρπό της φιστικιάς.  Ακολούθησαν οι φιστικιές και στη συνέχεια τα πολύχρωμα υφάσματα, τα κοφίνια και τα κορίτσια με τα χρωματιστά ρούχα που μάζευαν τον καρπό. Στη συνέχεια ακολούθησαν ιππήλατα φορτωμένα επίσης με πολύχρωμα σακιά και στη συνέχεια πεζοί εργάτες με σάκους. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ραβδοφόροι που έδωσαν και φέτος τον ρυθμό χτυπώντας ρυθμικά τα ραβδιά τους στο έδαφος.

Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών αναβόσβηναν ασταμάτητα και η μουσική "έντυνε" το δρώμενο. Αυτή η ιδιαίτερη παράσταση δρόμου, έφτασε κάνοντας στάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το "κτήριο του Βογιατζή". Όσοι συμμετείχαν δέχθηκαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου για τις προσπάθειες τους. Το Aegina Portal μετέδωσε ζωντανά τη "Γιορτή της Συγκομιδής". Μετά το τέλος του δρώμενου χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Aegina Fistiki Fest κύριος Νίκος Πούντος και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Το δρώμενο παρακολούθησε και ο βουλευτής κύριος Δημήτρης Καρύδης, που από το απόγευμα βρέθηκε στο νησί και επισκέφθηκε την εμπορική έκθεση.



Η βραδιά στην παραλία έκλεισε με τη συναυλία έντεχνου και ξένου τραγουδιού στην Παλιά Προβλήτα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png