Δημιουργική μαγειρική με άρωμα και γεύση φιστικιού.


Θετικές και πάνω από όλα πολύ καλές γευστικές εντυπώσεις άφησε ο διαγωνισμός "Δημιουργικής μαγειρικής με Φιστίκι Αιγίνης" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο εστιατόριο "Γράμμα" στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο γευσιγνώστης κύριος Δημήτρης Ποταμιάνος, η κυρία Πόπη Αλεβίζου, η κυρία Σοφία Πετρίτου, η κυρία Χριστίνα Πλέιερ, ο κύριος Χάρης Τόμποζης και ο κύριος Θοδωρής Δρόσσος. Όλα τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, όμως οι κριτές επιζητούσαν τα πάντα από τις συνάνταγες των διαγωνιζόμενων! Η ατμόσφαιρα στο εστιατόριο "Γράμμα" φιλική και φιλόξενη και ο διαγωνισμός έδωσε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια διεγερτική αύρα από το άρωμα του φιστικιού και τα πολύχρωμα πιάτα.


"Λίγα και καλά πιάτα, κάτι που έκανε το έργο της επιτροπής αρκετά εύκολο" δήλωσε στην κάμερα του Aegina Portal ο γευσιγνώστης Δημήτρης Ποταμιάνος. "Το φιστίκι ήταν μέσα στους όρους του διαγωνισμού και έπρεπε να συνοδεύει το κάθε πιάτο. Σε ορισμένα ήταν απλός διακοσμητικό, σε ορισμένα άλλα όμως ήταν οργανικό και ενσωματωμένο πολύ ωραία στο φαγητό και νομίζω ότι αυτό απεικονίζεται και στις τελικές βραβεύσεις μας. Προσπαθήσαμε να βραβεύσουμε εκείνα τα φαγητά αξιοποιούσαν το φιστίκι οργανικά. Υπήρχε μάλιστα και ένα βραβείο το οποίο πήγε στο φιστίκι τουρσί. Η εκτέλεση ίσως να μπορεί να καλυτερεύσει, αλλά ήταν μια έξοχη ιδέα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα περιθώρια χρησιμοποιηθεί το φιστίκι τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Αυτό είναι το ευοίωνο συμπέρασμα" συμπλήρωσε ο κύριος Ποταμιάνος.


"Το φιστίκι ήταν ο πρωταγωνιστής της μαγειρικής" είπε η κυρία Πόπη Αλεβίζου, ενώ έκανε λόγο για την καλή οργάνωση που διευκόλυνε το έργο της επιτροπής. Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κύριος Θοδωρής Δρόσσος από το εστιατόριο "Ιππόκαμπος", για τη θέση του φιστικιού στη δημιουργική μαγειρική, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι του χρόνου τα πιάτα θα είναι ακόμη καλύτερα. Θετικά και τα σχόλια του κυρίου Χάρη Τόμποζη. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού είχε αναλάβει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png