Η κυρία Ράνια Κορναράκη - Πετρά και οι τρεις Αιγινήτες chefs μας οδηγούν στο γαστριμαργικό "ταξίδι" του Φεστιβάλ Φιστικιού..

Την υπεύθυνη της επιτροπής γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Ράνια Κορναράκη - Πετρά και τους δύο από τους τρεις Αιγινήτες chefs που θα μας χαρίσουν στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σε μία πρώτη παρουσίαση όσων έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στον Πύργο Μαρκέλλου και την Παλιά Προβλήτα αντίστοιχα. Ξεκινώντας από την Παρασκευή, στο προαύλιο του Πύργου Μαρκέλλου, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά, που θα φορέσουν πολύχρωμους σκούφους και ποδιές, θα "βουτήξουν" στη ζάχαρη και το φιστίκι και θα δημιουργήσουν τις δικές τους γλυκές δημιουργίες!


Μία μέρα μετά, το Σάββατο το βράδυ, ένα μεγάλο γαστριμαργικό event θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Προβλήτα που θα μετατραπεί σε μία μεγάλη κουζίνα. Εκεί οι ηθοποιοί Αναστασία Περάκη και Τάκης Σπυριδάκης θα παρουσιάσουν τους chefs Δημήτρη Κάππο, Θωμά Νικολαΐδη και Κωνσταντίνο Γαβρίλο, την ώρα που θα δημιουργούν ένα πλήρες menu με εννιά διαφορετικά πιάτα. Το φιστίκι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού θα αναδειχθούν μέσα από τις συνταγές των τριών chefs, συνταγές που οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τυπωμένες σε ένα πολύπτυχο και να αγοράζουν σε πολύ χαμηλή τιμή τις μέρες του φεστιβάλ. Η κυρία Ράνια Κορναράκη - Πετρά θέλησε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία που είχε από το Φλεβάρη, οπότε και ξεκίνησε η προετοιμασία και ειδικά την κυρία Φλώρα Αλυφαντή, την κυρία Σωζία Μαρτή, την κυρία Ελένη Κουνελάκη, την κυρία Μαρία Ιωάννου και την κυρία Βάντα Βάρτζελη. Ευχαρίστησε επίσης τους Αιγινήτες chefs Δημήτρη Κάππο, Θωμά Νικολαΐδη και Κωνσταντίνο Γαβρίλο.

Βέβαια το γαστριμαργικό ταξίδι του Aegina Fistiki Fest δεν τελειώνει εδώ, καθώς στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και τρία ακόμη σημαντικά events από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, μέλη της οποίας είχαμε παρουσίασε πριν από ένα μήνα περίπου. Τα events θα αφορούν διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το πρωί, θεματική ομιλία, αλλά και την κατασκευή ενός μεγάλου γλυκού την Κυριακή το βράδυ, θέματα τα οποία θα παρουσιάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Ευχαριστούμε πολύ το cafe "Νήσος" στην παραλία της Αίγινας, για την παραχώρηση του χώρου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png