Υδροφόρεια αναπαράσταση των αρχαίων αγώνων προς τιμή του Απόλλωνα...

Με την υδροφόρεια αναπαράσταση των αρχαίων αγώνων που γίνονταν στην Αίγινα προς τιμή του Απόλλωνα, ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιστικιού στην παραλία της Αίγινας. Σύμφωνα με τον Βέλτερ τον Απρίλιο οι κάτοικοι του νησιού διοργάνωναν έναν αγώνα προς τιμή του θεού Απόλλωνα. Ο αγώνας είχε ως σκοπό να μεταφερθούν υδρίες γεμάτες με νερό στον ώμο των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτούς. Οι αθλητές έτρεχαν μεταφέροντας στους ώμους τους τις υδρίες, αλλά τα πειράγματα των υπολοίπων είχαν ως σκοπό να χυθεί το νερό ή να πέσει η υδρία και να σπάσει. Οι αγώνες γίνονταν στο πλαίσιο των Δελφινίων, σε ανάμνηση της προσφορά πόσιμου νερού προς τους αργοναύτες.


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, σήμερα έγινε η αναπαράσταση αυτών των αγώνων στην παραλία της Αίγινας. Στην αναπαράσταση συμμετείχαν 9 αθλητές του προπονητή του στίβου Βασίλη Ζαμπέλη, που έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας κρατώντας στα χέρια τους παραδοσιακά κανάτια της Αίγινας. Ο τερματισμός έγινε στη Παλιά Προβλήτα, οι αθλητές βραβεύθηκαν με στεφάνι ελιάς και αναμνηστικό δίπλωμα από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή. Οι επισκέπτες της εμπορικής έκθεσης και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία του νησιού, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους αθλητές και τους χειροκρότησαν για την προσπάθειά και τη συμμετοχή τους.

. Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png