Ρεκόρ Guinness για την Αίγινα! Κατασκευή παστελιού 40 μέτρων από φιστίκι.

Μία θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness κέρδισε η Αίγινα το απόγευμα της Κυριακής με την κατασκευή ενός παστελιού από φιστίκι Αιγίνης μήκους 40 μέτρων! Η υλοποίηση του εγχειρήματος έγινε στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα για να ολοκληρωθεί περίπου μιάμιση ώρα αργότερα. Η προετοιμασία ωστόσο είχε ξεκινήσει μήνες πριν με την Επιτροπή Γαστρονομίας του 3ου Φεστιβάλ Φιστικού να συνεργάζεται στενά με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος που με την τεχνογνωσία της και την υποστήριξη των chefs και των εθελοντών της Αίγινας έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου είχε στηθεί ένα τραπέζι μήκους 40 μέτρων, όσο δηλαδή και το μήκος του παστελιού. Πάνω σε αυτό είχε τοποθετηθεί μία ειδική κατασκευή από λαμαρίνες ζαχαροπλαστικής μήκους επίσης 40 μέτρων και πλάτους 20 εκατοστών. Πίσω από το τραπέζι είχαν στηθεί συνολικά 8 εστίες με αντίστοιχα δοχεία μέσα στα οποία γινόταν η παρασκευή του σιροπιού. Η εργασία ήταν αρκετά κοπιαστική και χρειάζονταν άψογος συντονισμός. Οι chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων συντόνιζαν τη διαδικασία με υπεύθυνο τον κύριο Τάσο Πρωτοψάλτη που μετακινούνταν διαρκώς από εστία σε εστία μέχρι να διαπιστώσει ότι όλα ήταν βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

.Δείτε φωτογραφίες από την παρασκευή του παστελιού εδώ.

Όταν όλα ήταν έτοιμα ξεκίνησε η τοποθέτηση του μείγματος στο 40 μέτρων σκεύος που από μακριά έμοιαζε σαν μία τεράστια κορδέλα. Η τοποθέτηση ξεκίνησε ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές του τραπεζιού. Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας όλοι έδιναν μεγάλη σημασία ώστε το στρώσιμο να γίνει σωστά και το μείγμα να "δέσει" σωστά, ενώ υπήρχε παράλληλη φροντίδα και για την κρούστα του παστελιού που στρώθηκε επίσης με φιστίκι Αιγίνης. Η αγωνία μεγάλωνε όσο οι δύο ομάδες που είχαν ξεκινήσει να εργάζονται από αντίθετες κατευθύνσεις έφτασαν λίγα μέτρα πριν την ένωση και στο τέλος λίγα εκατοστά. Όταν το παστέλι ολοκληρώθηκε όλοι ξέσπασαν με επιφωνήματα που έδειχναν τον ενθουσιασμό τους.

Σημειώνουμε ότι ο chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας κύριος Θανάσης Σκούρας χαιρέτησε την προσπάθεια και πήρε μέρος στην παρασκευή του παστελιού. Συμβολικά στην προσπάθεια συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, βοηθώντας τα ολοκληρωθεί η προσπάθεια της παρασκευής.

Μετά το τέλος της παρασκευής το "φιστικοπαστέλι" μετρήθηκε με κορδέλα, που επιβεβαίωσε το μήκος του και την επίτευξη ενός παγκόσμιου ρεκόρ που θα πιστοποιηθεί και θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε άλλα παρόμοια στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ Guinness. Στη συνέχεια το γιγάντιο παστέλι κόπηκε σε κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο σαν μια γλυκιά ανάμνηση από το φεστιβάλ.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Μανώλης Περατικός.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png