"Το γυμνό σώμα". Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο.

"Το γυμνό σώμα" είναι  ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Είναι η πρώτη φορά που οι φωτογράφοι της ομάδας καταπιάνονται με ένα τέτοιο θέμα, χωρίς αμφιβολία ταμπού, αλλά και δύσκολο. Ο υπεύθυνος της φωτογραφικής ομάδας Άρης Παύλος, μιλώντας στο Aegina Portal επισήμανε ότι το θέμα της έκθεση δεν είναι "το γυμνό" γενικά, αλλά το "Το γυμνό σώμα". Εξήγησε τον τρόπο που έχουν επηρεάσει τα περιοδικά και η "ανδρική ματιά" το θέμα του γυμνού σώματος, επισημαίνοντας ότι οι φωτογράφοι της ομάδας διαπραγματεύθηκαν μέσω το θέματος ζητήματα όπως είναι ο χρόνος, αλλά και άλλα επίπεδα που δεν αναπτύσσονται συνήθως.

"Το γυμνό εκφράζεται και απεικονίζεται στα ΜΜΕ μέσα από τα νεανικά σώματα και των δύο φύλων, εξαφανίζοντας τη διαφορετικότητα. Η δυτική κουλτούρα έχει επιβάλει, και μέσω της κοινωνίας και μέσω της τέχνης, ένα πρότυπο οπτικής του γυναικείου σώματος, ιδωμένου κυρίως μέσα από την οπτική του αρσενικού. Το καλαίσθητο-αισθησιακό γυναικείο σώμα κυριαρχεί στην οπτική απεικόνιση, μέχρι του σημείου να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο και από τη γυναικεία ματιά, ακόμα και στην τέχνη. Σκοπός μας, στη φετινή μας δουλειά, ήταν να προσεγγίσουμε το ανθρώπινο σώμα μέσα από την καθημερινότητα, το συναίσθημα, τη μητρότητα, τη διαφορετικότητα, την αέναη σύνδεσή του με τη φύση, τον χρόνο που αποτυπώνεται με τη φθορά ή με τη γέννηση, μέσα από  την προσωπική προσέγγιση και τον προβληματισμό του κάθε φωτογράφου. Η απουσία του χρώματος δυναμώνει το μήνυμα στην κάθε εικόνα, φέρνοντας τον θεατή  στην ίδια θέση με τον φωτογράφο, απέναντι στα διαχρονικά ερωτήματα του ανθρώπινου σώματος" , αναφέρεται στο πρόγραμμα της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 10 έως Πέμπτη 16  Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας είναι: 10.00-14.00 & 18.00-22.00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png