Ολοκληρώνεται σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Τη θεατρική παράσταση "Η απολυμένη" του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου, φιλοξένησε χθες το βράδυ το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου, ήταν το προτελευταίο έργο του προγράμματος. Και σε αυτήν την παράσταση το θεατρόφιλο κοινό του νησιού τίμησε με την παρουσία του, τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της παράστασης, αλλά και την προσεγμένη διοργάνωση του φεστιβάλ. Δύο λόγια για την χθεσινή παράσταση: Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται.  Όλες οι "πόρτες" κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες "εξαφανίζονται". Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει."Η πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη, μία παράσταση που έχει παρουσιαστεί ξανά στην Αίγινα θα κλείσει το πρόγραμμα το φετινού φεστιβάλ.

Δύο λόγια για το έργο από το πρόγραμμα του φεστιβάλ: "Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για τέταρτη σαιζόν, στο Θέατρο Βρετάνια. Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε..... ‘’ Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη. Φωτισμοί : Ελένη Αναγνωστοπούλου, Καλλιτεχνική επιμέλεια : Μηνάς Μινατσής, Κοστούμια : Δημήτρης Ανδριανός, Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης - Ιόλαος Μανιάτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής Χειρισμός κονσόλας : Σεμίνα Παπαλεξοπούλου Επιμέλεια σκηνικού : Ματθαίος Δαμίγος.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:15 μ.μ. στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png