«Τα βιβλία της Αίγινας». Τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης.


Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου με τίτλο «Τα βιβλία της Αίγινας». Πρόκειται για μία έκθεση βιβλίου με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς ως ένα ζωντανό κύτταρο που ανανεώνεται και πολλαπλασιάζετε διαρκώς. Ο λόγος είναι ότι αυτή η έκθεση αποτελεί προϊόν έρευνας, που είχε όμως από το ξεκίνημα του αμφίδρομο ρόλο.




Πριν από αρκετούς μήνες, τον Οκτώβριο του 2007, το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης παρουσίασε έναν κατάλογο με τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την Αίγινα. Τα βιβλία που περιλάμβανε ο κατάλογος είτε αφορούσαν αποκλειστικά την Αίγινα, είτε απλά περιείχαν κάποιες αναφορές στο νησί. Ευφυέστατα ο κατάλογος αυτός δεν έκλεισε ποτέ, αντίθετα τα τελευταία του φύλλα ήταν κενά, με σκοπό οι επισκέπτες της εκδήλωσης να καταγράψουν βιβλία που οι ίδιοι γνώριζαν και έλειπαν από τη λίστα.

Καθώς οι μήνες περνούσαν η λίστα μεγάλωνε όλο και περισσότερο και είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και εχθές στα εγκαίνια της έκθεσης, στη λίστα προστέθηκαν μερικά ακόμη βιβλία

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης κύριος Γεώργιος Μπήτρος. Ακολούθησε η παρουσίαση των βιβλίων του κ. Αργύρη Φορτούνα: «Οι αναμνήσεις μου, Αίγινα 1940 – 41» και «Οι αναμνήσεις μου, τα χρόνια της νιότης» από την καθηγήτρια κυρία Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Αργύρης Φορτούνας ο οποίος μίλησε στο κοινό για τους λόγους που των οδήγησαν να γράψει αυτά τα δύο βιβλία, για τα όσα έζησε στην περίοδο της κατοχής, αλλά και στα νεανικά του χρόνια.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 31 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από 19:30 μ.μ. έως 21:30 μ.μ. εκτός Τετάρτης και Πέμπτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png