Παρουσίαση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Γιώργου Μπήτρου.

Το καινούργιο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Γιώργου Μπήτρου, η "Ιωάννα  των Θεοφανείων" παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο εστιατόριο "Κάππος έτσι" στην παραλία της Αίγινας. Η ιστορία του διηγήματος εξελίσσεται στον Πειραιά, στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, όταν η πρωταγωνίστρια του βιβλίου βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και άλλους επισήμους. Η Ιωάννα δεν είναι μία απλή προσωπικότητα, τουλάχιστον όχι όσο αφορά το επάγγελμα που επέλεξε στη νεότητά της ως ασυρματίστρια. Η ανάγνωση κειμένων από τη Δέσποινα Γιαννούλη, σκηνοθέτιδα και ηθοποιό και την Μαρία Λυκούρη, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης, περιέγραψε εικόνες από μία γυναίκα που αρνείται να δεχθεί, ακόμη και σε απλά πραγματα της καθημερινότητάς της, το χαμό του αγαπημένου της, βρίσκοντας "καταφύγιο" στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την παρουσίαση του βιβλίου, που μπορεί να το βρει κανείς στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι", έκανε η φιλόλογος κυρία Προνόη Θεολογίδου, που συμμετείχε και στην επιμέλεια της έκδοσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και ένα προηγούμενο διήγημα του κυρίου Γιώργου Μπήτρου με τίτλο: "Η  Μπιρμπίλω". Την εκδήλωση, στην ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα του "Κάππος έτσι", "έντυσε" μουσικά ο πατέρας Ελευθέριος Κουμασίδης, ερμηνεύοντας επιλεγμένες μελωδίες στο πιάνο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα στους δεκάδες προσκεκλημένους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου και ο πρόεδρος του Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png