"Αριστοτέλους 142". Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ιατρίδη στην Αίγινα.

Στο κήπο το ξενοδοχείου Brown, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου "Αριστοτέλους 142" του Βασίλη Ιατρίδη. Την παρουσίαση έκαναν η δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου και ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μπήτρος.

"Αναμνήσεις και πως αντιλαμβανόταν τα γεγονότα ένας ανήλικος που μεγαλώνει στη διάρκεια των δεκαετιών 1940-1950.Παιδική ηλικία:;Όταν διάφορα γεγονότα της γειτονιάς παρακολουθούνται από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου της ρόζ πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Πιπίνου.Στην οδό προς ενηλικίωση και μέχρι την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο:Αναφέρονται αρκετά από τα τότε σημαντικά γεγονότα που επηρέαζαν και επιδρούσαν στην νεολαία της εποχής."

Ο Βασίλης Ιατρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Γιός του Ανδρέα Διευθυντού του ΕΟΤ και της Ιουλίας Ιατρίδη γνωστής συγγραφέως και μεταφράστριας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μωραίτη το 1955 και τον ίδιο χρόνο πέτυχε στις εξετάσεις της Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και εγγράφηκε στη δεύτερη. Από το 1956 εργάζεται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Το 1960 έλαβε το πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών και Το 1962 πτυχίο Ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Το 1964 επιμελείται την εκδοση του πρώτου Ισπανοελληνικού Λεξικού των εκδόσεων Ι. Σιδέρη.
 
Μετά τη σταδιοδρομία του στον ΕΟΤ, που έληξε με την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Οργανισμού Βρετανίας και Ιρλανδίας,(1967 - 1975),  συνέχισε να εργάζεται ως σύμβουλος Τουριστικών επιχειρήσεων στην Βρετανία, το Βέλγιο και σε όλη την Ευρώπη. Τελικά, από το 1995, στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σαρακονταετούς εργασίας του στο εξωτερικό διετέλεσε: Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας τουριστικών μελετών της Βρετανίας. (The Tourism Society.) Τακτικό μέλος του Βρετανικού Ινσιτούτου Μάρκετινγκ, (Τhe Chartered  Institute of Marketing.) Τακτικό μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Ταξιδίων και Τουρισμού, (The Institute of Travel and Tourism.) Τακτικό μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Επιστημόνων Εμπειρογνωμώνων Τουρισμού της Ελβετίας. ( Association Internationale des Experts Scientifiques de Tourisme, AIEST.              

Από το 1998 μετά τη συνταξιοδότησή του, ζει στην  Ελλάδα και την Ιρλανδία και συγγράφει  στην Αίγινα. Βιβλία του ίδιου. Ματωμένες Θάλασσες: Ελληνικό Ναυτικό Μυθιστόρημα. Ιστορικές εκδόσεις Στεφ. Βασιλόπουλος. Αθήνα 2003 Ξενοδοχειο 3 ή 4 Αστέρων ΕΛΛΑΣ: Χιουμοριστκή και λυπητερή ιστορία της Τουριστικής Ελληνικής Ανάπτυξης στα χρόνια της Δικτατορίας . Εκδόσεις Καλορίζικο Αίγινα 2008
Αριστοτέλους 142: αυτοβιογραφικό Εκδόσεις ΒΙΓΛΑ Λονδίνο 2016. Προετοιμάζεται η βιογραφία του Μίλτου Ιατρίδη Πλοιάρχου του Ναυτικού και κυβερνήτη του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, τόσο στη διάρκεια του πολέμου όσο και στην υπηρεσία του στο Εμπορικό Ναυτικό, από το 1952 έως το 1960 ημερομηνία του θανάτου του.

Το βιβλίο διαθέτει το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" στην Αίγινα και "Ιανός" στην Αθήνα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png