"Παχιά Ράχη. Ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι άγιοι". Του Γεωργίου Μπήτρου.


Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία της Αίγινας το βιβλίο του εκπαιδευτικού Γεωργίου Μπήτρου με τίτλο "Παχιά Ράχη. Ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι άγιοι". Το περιεχόμενο του βιβλίου αφορά τα πλούσια και σημαντικά ιστορικά δεδομένα της περιοχής της Παχιάς Ράχης, που συνδέονται με τους ανθρώπους και τη θρησκευτικότητα τους. Το βιβλίο ήρθε ως αποτέλεσμα δύο εκδηλώσεων που έγιναν στο παραδοσιακό χωριό του νησιού: Η πρώτη τον Αύγουστο του 2007 με την ευκαιρία της αποκατάστασης του ιστορικού ναού του Αγίου Διονυσίου και η δεύτερη στις 24 Αυγούστου του 2008, αυτή τη φορά με την αποκατάσταση της εκκλησίας των Ταξιαρχών.


Στο πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας κύριος Μπήτρος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: "Η αγάπη για τον τόπο είναι το βασικό κίνητρο κάθε προσπάθειάς μας. Η Αίγινα που ακόμα μπορεί να ξαφνιάζει τον επισκέπτη της, αλλά και τον ανυποψίαστο μόνιμο κάτοικο της, μα κρύβει πολλά. Συνεχώς μέσα από την προφορική παράδοση των παλαιοτέρων αλλά και τις μελέτες νέων επιστημόνων έρχονται στο φως πληροφορίες που ξαφνιάζουν ευχάριστα και ενθουσιάζουν. Για να επαληθευτεί για άλλη μία φορά η φράση της ιστορικού Γωγώς Κουλικούρδη "Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Αίγινα, από κάτω κρύβεται μια ολόκληρη μελέτη". Ευχόμαστε η εργασία μας να βοηθήσει τους νεότερους Αιγινήτες αλλά και τους αμέτρητους φίλους της να γνωρίσουν τον τόπο και να τον προσέξουν έτσι όπως πραγματικά αξίζει.

Ο εκπαιδευτικός κύριος Γεώργιος Μπήτρος μιλά στο Aegina Portal για το νέο του βιβλίο, στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png