"Το μυστήριο της Αίγινας". Η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Σπυροπούλου..

"Το μυστήριο της Αίγινας", ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που προορίζεται για παιδιά, παρουσίασε σήμερα το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο η συγγραφέας Χρύσα Σπυροπούλου. Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι παιδιά: ο Άρης και η Λίζα, που μαζί με το σκύλο τους την Ήρα έρχονται για να κάνουν διακοπές στην Αίγινα. Τα δύο παιδιά ανακαλύπτουν το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα και η ιστορία εξελίσσεται με την εμπλοκή τους σε μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Αυτό γίνεται αφορμή για να γνωρίσουν πολλές τοποθεσίες της Αίγινας. Σε αυτή τους την αναζήτηση ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Μαρίνα και την Κλειώ, ενώ για την εξιχνίαση του μυστηρίου συνεργάζονται με τον υπαστυνόμο Γεωργίου. Η εικονογράφηση του βιβλίου περιλαμβάνει μερικά από τα χαρακτηριστικά σημεία της Αίγινας όπως το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, την Κολόνα και πολλά ακόμη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βιβλίο έγινε ήδη η αφορμή ώστε δύο ιδιωτικά σχολεία να ταξιδέψουν στην Αίγινα, ακολουθώντας τις διαδρομές του μυθιστορήματος και ανακαλύπτοντας τις υπέροχες ομορφιές του νησιού.

Η κυρία Σπυροπούλου αφού παρουσίασε το βιβλίο και διάβασε αποσπάσματα, μίλησε με το κοινό που έκανε σχετικές ερωτήσεις. Η συγγραφέας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αγγλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Εκπονεί τη διατριβή της με τον καθηγητή Ερατοσθένη Καψωμένο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα "Το παράδοξο στην ποίηση του Γιάννη Δάλλα", ενώ συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά. "Το μυστήριο της Αίγινας" είναι των εκδόσεων "Κέδρος". Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος των Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης, προσκεκλημένοι της κυρίας Σπυροπούλου και φίλοι του βιβλίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png