"Σε μιαν άλλη εποχή". Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Τσούρη. .

Στην αίθουσα τελετών του δημοτικού σχολείου στο Βαθύ, παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το βιβλίο της συγγραφέας Ελευθερίας Τσούρη με το νοσταλγικό τίτλο "Σε μιαν άλλη εποχή", τίτλος που όπως φάνηκε από την παρουσίαση του βιβλίου σκιαγραφεί στο μέγιστο βαθμό το περιεχόμενό του. Αυτοβιογραφικό, αλλά με βιωματικά φίλτρα που αναδεύουν την καθημερινότητα, την κάνουν ενδιαφέρουσα και την αναδεικνύουν μαζί με τα πρόσωπα, τις ιστορίες, τις παραδόσεις, τα λαογραφικά στοιχεία και τους τόπους. Εικόνες, συναισθήματα και επιστροφή "Σε μιαν άλλη εποχή", χωρίς συγγραφικές πολυπλοκότητες και ροπή προς τον εντυπωσιασμό. Οι εντυπώσεις όμως κερδίζονται γρήγορα και το βιβλίο διαβάζεται ξανά και ξανά, σαν μια φωτογραφία που επειδή πέρασε από πάνω της ο χρόνος απέκτησε το άρωμά του, μαζί και κάποιες αμυχές, χρήσιμες κι αυτές.


Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς: Αντώνη Ντελή, Μαρία Κωνσταντή και Έλενα Ζέρβα, σε μία αίθουσα γεμάτη από ένα κοινό, που γρήγορα λησμόνησε ότι βρισκόταν στην παρουσίαση ενός βιβλίου και αφέθηκε γρήγορα στις αφηγηματικές ενότητες, μιας παιδικής ψυχής και λόγου. Σύντομο βιογραφικό: H Ελευθερία Τσούρη gεννήθηκε στην Αίγινα όπου και ζει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, τα οποία της έχουν χαρίσει πέντε εγγόνια. Είναι ενεργό μέλος επί σειρά ετών δύο τοπικών συλλόγων στον τομέα των πολιτιστικών και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν εκλεγμένη τοπική σύμβουλος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png