"Αίγινα στα χρόνια της γερμανικής κατοχής". Το νέο βιβλίο του Αργύρη Φορτούνα. .

H "Αίγινα στα χρόνια της γερμανικής κατοχής", είναι το τέταρτο βιβλίο του Αργύρη Φορτούνα και το τρίτο με ιστορικό περιεχόμενο άμεσα συνδεδεμένο με την Αίγινα. Κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις "Οσελότος" και αποτελεί μία σπάνια καταγραφή για την ιστορία του νησιού στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Το περιεχόμενό του αποτελεί προϊόν συστηματικής και σε βάθος έρευνας. Ο συγγραφέας του κρατά τη μία άκρη του νήματος, με τη βιωματική γνώση των γεγονότων και το ξετυλίγει μέχρι τον τόπο που έζησαν οι στρατιώτες της γερμανικής κατοχής μετά το τέλος του πολέμου, συγκεντρώνοντας πληροφορίες, ερευνώντας αρχειακό υλικό και "ερμηνεύοντας" τις πραγματικά σπάνιες εικόνες που συνοδεύουν την έκδοση. Επιμελητής της έκδοσης είναι ο εκπαιδευτικός κύριος Γιώργος Μπήτρος, ο οποίος και σε αυτό το βιβλίο συνεχίζει την προσεγμένη εργασία που έχει παρουσιάσει σε όλες τις εκδόσεις που έχε επιμεληθεί.


Για τη νέα του συγγραφική δουλειά μίλησε στο Aegina Portal ο κύριος Αργύρης Φορτούνας ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, αλλά και τη μεθοδολογία που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της πολύπλοκης έρευνας του. Στο video, το "Αίγινα στα χρόνια της γερμανικής κατοχής" προλογίζει ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο βιβλίο. Η "Αίγινα στα χρόνια της γερμανικής κατοχής" κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του νησιού, ενώ η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του (η αγγλική έκδοση) θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Brown.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png