Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση του Δημήτρη Χατζίνα.


Με μεγάλη επιτυχία, όπως ήταν αναμενόμενο, συνεχίζεται η έκθεση του Δημήτρη Χατζίνα στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Ο Δημήτρης Χατζίνας γεννήθηκε στην Αίγινα το Νοέμβρη του 1929. Από το 1948 είναι κάτοικος Αθηνών. Σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα, μεταξύ των Δασκάλων του και ο διακεκριμένος ζωγράφος και χαράκτης Δημήτρης Γιαννουκάκης. Μελέτησε Παρθένη και Γουναρόπουλο και έπειτα από μακρόχρονη σπουδή και έρευνα κατέληξε στο Λυρικό ιμπρεσιονισμό με στιχεία σουρεαλισμού ονειρικού αφαίρεσης και συμβολισμού.


Εκθέτει από το 1962, έχει 28 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονική σε άλλες πόλεις και σε νησιά, όπως και στην Αίγινα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκεθ΄σεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συμμετείχε και στις Διεθνείς, μια στην Αθήνα το 1979 και μια στην Νρμανδία το 1980. Έχει εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές, αφίσες για διάφορες εκδηλώσεις και ημερολόγια.

Το 1978 συμμετείχε στο Ημερολόγιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μαζί με τους Σπύρο Βασιλείου, Γιώργο Σικελιώτη, Ανδρέα Φωκά, Μιχάλη Μακρουλάκη και άλλους.




Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος Ε.Ε.Τ.Ε. πρ. μέλος του Δ.Σ. στη Διεθνή Ένωση Καλών Τεχνών ΙΑΓΚ τμήμα Ελλάδος, πρ. μέλος της επιτροπής στο Σπίτι του Γ. Μπουζιάνη, Κέντρο Πολιτιστκής Δημιουργίας, πρ. μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο των φίλων του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου της Αίγινας.

Μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη σημαντική προσφορά του στην τέχνη, από το Πολεμικό Ναυτικό, από την υπηρεσία της Ιστορία του Ναυτικού, τον Πατριάρχη Παρθένιο Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και πολλούς άλλους φορείς.

Έργα του βρίσκονται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, στον Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών Χίου, στην πινακοθήκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην πινακοθήκη του Δ' Αθηνών, στο πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, στην πρεσβεία της Κύπρου και σε πολλές δημόσιες και ιδιοτικές συλλογές σε Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png