Η ομιλία της Ίριδας Κρητικού στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία εκδήλωση γεμάτη με εικόνες της Αίγινας και των μεγάλων καλλιτεχνών που δημιούργησαν και δημιουργούν στο νησί, είχαν ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της τέχνης που γέμισαν με την παρουσία τους την αυλή του Λαογραφικού Μουσείου το βράδυ της Παρασκευής.




Η ομιλία αφορούσε την παρουσίαση της έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λαογραφικό Μουσείο. Σαν αγαπημένο παραμύθι, δια στόματος της επιμελήτριας της έκθεσης κυρίας Ίριδας Κρητικού, ξετυλίχθηκαν οι ζωές καλλιτεχνών που με το έργο τους και τη φυσική τους παρουσία τίμησαν την Αίγινα:  Μόραλης, Καπράλος, Βουρλούμης, Νικολάου. Στιγμές δημιουργίας, συναισθήματα, ζωή στην Αίγινα, έμπνευση από τον ήλιο και το φως της.

Η ομιλία της κυρίας Κρητικού αναμόχλευσε μνήμες από μια Αίγινα που το μεγαλείο τους βρισκόταν στην απλότητα τους, στις ισχυρές φιλίες, στο αυθόρμητο δέσιμο των ανθρώπων με τη Φύση από την οποία προέκυπτε η ανάγκη για δημιουργία, με υλικά «από το σώμα της» και πνοή από την αύρα της θάλασσας στα περιγιάλια.

Την εξαιρετική βραδιά συμπλήρωσε η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ που απήγγειλε ποιήματα σας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png