Ο Ηλίας Σκοντράνης εκθέτει έργα ξυλόγλυπτης αγιογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αγιογράφος Ηλίας Σκοντράνης εκθέτει έργα ξυλόγλυπτης αγιογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Η πρώτη του επαφή με το κοινό του νησιού, έγινε πέρυσι στις αρχές του Ιουνίου. Τότε, τα έργα του είχαν δημιουργήσει αίσθηση, κερδίζοντας πολύ θετικές κριτικές. Χθες έγιναν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσής του, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου. Ο Ηλίας Σκοντράνης μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε για την τεχνική που χρησιμοποιεί.

Αρχικά δημιουργείται το σκάλισμα σε ξύλο φλαμουριάς και στη συνέχεια γίνεται η αγιογράφηση με χρώματα αυγοτέμπερας πάνω στην επιφάνεια του ξύλου. Αυτή η τεχνική διασφαλίζει ότι τα χρώματα δεν πρόκειται να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου.Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκάδες έργα, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως κλασσικές αγιογραφίες, που φέρουν ωστόσο πιο γήινες και πιο ζεστές μορφές, δίνοντας έμφαση στην έκφραση των προσώπων. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλο το κοινό. Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτά όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png