Ζωγραφική με μελάνια στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής θα έχουν την ευκαιρία όσοι θα επισκεφτούν την αίθουσα εκθέσεων του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας. Πρόκειται για την Ασιατική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: Korean Calligraphy and Ink Painting στην οποία συμμετέχουν τέσσερεις καλλιτέχνες από την Κορέα, ένας από την Κίνα, αλλά και μία Ελληνίδα, οι οποίοι παρουσιάζουν μια τεχνική που δεν συναντάμε συχνά. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος όπου η ζωγραφική και η καλλιγραφία δημιουργούν συχνά ένα ενιαίο έργο, ενώ κάποιες άλλες φορές το έργο βασίζεται στην ολιγοχρωματική τονικότητα.

Η τεχνική φαίνεται ότι έχει τις ρίζες της στην Κίνα, από την οποία την μετέφεραν Ιάπωνες στην χώρα τους δημιουργώντας μια αμιγώς ιαπωνική τεχνοτροπία που χαρακτηρίστηκε πιο λιτή από την κινεζική. Η έκθεση στο Λαογραφικό μουσείο της Αίγινας παρουσιάζει σαφώς μια διαφορετική τεχνοτροπία από αυτές που συνήθως βλέπουν οι κάτοικοι του νησιού και από αυτή την άποψη μια επίσκεψη μάλλον θα δημιουργήσει καινούργιες εικόνες και εμπειρίες. Τα έργα ξεκινούν από 1.000 ευρώ. Η έκθεση ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα. Το ενημερωτικό φυλλάδιο της έκθεσης ήταν γραμμένο μόνο στα Αγγλικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png