Τα παιδιά ζωγραφίζουν και τους αρέσει!


Γεμάτη χρώμα, αυθορμητισμό και φαντασία είναι η παιδική έκθεση ζωγραφικής με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ζωγραφίζω και μ' αρέσει" που αν μη τι άλλο αποδίδει με ακρίβεια την ενασχόληση των παιδιών, που συμμετέχουν σε αυτή. Οι εκθέτες είναι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αίγινας και του Δημοτικού Σχολείου της Κυψέλης. Όμως πρόκειται για μία έκθεση που γίνεται έξω από τα σχολικά πλαίσια. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο στο Λαογραφικό Μουσείο και την επόμενη μέρα το πρωί, οι λιλιπούτειοι εκθέτες συμμετείχαν σε παιδικό εργαστήρι, έχοντας την μεγάλη τύχη να έχουν μαζί τους το ζωγράφο Παύλο Σάμιο.

Η έκθεση είναι πολύ έξυπνα στημένη, χωρισμένη σε θεματικές ενότητες, παρουσιάζει ζωγραφιές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το πως τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο των μεγάλων ή πως συχνά δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Μας έκανε εντύπωση η ενότητα "Το Τοπίο". Σε αυτήν μοιράστηκε στα παιδιά το ίδιο προσχέδιο ενός τοπίου και πάνω σε αυτό το κάθε ένα δημιούργησε τη δική του παραλλαγή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Κανένα έργο δεν μοιάζει με το άλλο, ενώ η φαντασία και η διάθεση για δημιουργία ξεχειλίζει από όλα.


Μία άλλη ενότητα περιελάμβανε τις δημιουργίες των παιδιών, όταν μετά από την περιήγηση τους στο Ναό της Αφαίας και την ιστορική τοποθέτηση από την ιστορικό και ξεναγό κυρία Ελένη Ζαχαρίου, ζωγράφισαν σε εξωτερικό χώρο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα παιδιά δεν βάζουν φίλτρα σε αυτά που βλέπουν και κάθε φορά που κοιτάμε τις ζωγραφιές τους είναι σαν να μαθαίνουμε ξανά τον κόσμο μέσα από αυτά. Στην ίδια ενότητα οι μικροί ζωγράφοι δημιουργούν "Τα κουστούμια των Αρχαίων στην Αφαία" και λειτουργούν ως ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι του θεάτρου!

Όμως δεν ήταν μόνο ο Ναός της Αφαίας, αλλά και η Παλιαχώρα και τα γραφικά της εκκλησάκια που αποδόθηκαν με ιδιαίτερο τρόπο. Εντύπωση επίσης προκαλούν στον επισκέπτη  οι προσωπογραφίες με πορτραίτα συμμαθητών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου και είναι μια ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png