"Σπουδές με νερό και χρώμα". Έκθεση ζωγραφικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη.


Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη με τίτλο "Σπουδές με νερό και χρώμα", πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο. Πρόκειται για την έκθεση 62 έργων του Αιγινήτη ζωγράφου σε ακουαρέλα, αντιπροσωπευτικά της δουλειάς του από την τελευταία δεκαετία. "Αυτή η έκθεση είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική" είπε ο Νεκτάριος Κοντοβράκης μιλώντας στο Aegina Portal. "Είναι πράγματα που βλέπω στην καθημερινότητα μου, στο καφενείο που κάθομαι, στην πλαζ που κάνω μπάνιο. Είναι πράγματα τα οποία έχουν γίνει εκ του φυσικού. Τα έργα έχουν αυτή την αμεσότητα, τον αυθορμητισμό της στιγμής. Βοηθάει πάρα πολύ η ακουαρέλα να ζωγραφίζει κανείς με όλη αυτή την ένταση της ψυχής, τον αυθορμητισμό δηλαδή".

<
Λίγο μετά της 8 χθες το βράδυ, το ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου γέμισε από φίλους του Νεκτάριου Κοντοβράκη και της ζωγραφικής, που θέλησαν να βρεθούν κοντά του στο ξεκίνημα αυτής της έκθεσης, να μιλήσουν μαζί του, να δουν τη δουλειά του και να του ευχηθούν. "Η ζωγραφική για μένα είναι η ματιά, η κίνηση του χεριού και της ψυχής μαζί", μας είπε ο Νεκτάριος Κοντοβράκης, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στα έργα που παρουσιάζει στο Λαογραφικό Μουσείο αυτή την περίοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png