"Το μαγικό νησί". Η Αίγινα εμπνέει τους φίλους της.


Μια ξεχωριστή έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Λαογραφικού Μουσείου. Ο τίτλος της αποδίδει απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους σε αυτή: "Το μαγικό νησί". Τίτλος και θέμα μαζί, που προσδίδει έναν χαρακτηρισμό για την Αίγινα τον οποίο βλέπουμε συχνά να επιβεβαιώνεται στις παραλίες της, στην ενδοχώρα, στα ιστορικά μνημεία, στα νεοκλασικά της κτήρια, στη λαογραφία της, στην ιστορία της ανά του αιώνες.

Πέντε καλλιτέχνες που αγκάλιασαν και αγκαλιάστηκαν από την Αίγινα, καθώς ο τόπος καταγωγής τους δεν είναι από το νησί, αλλά τον επέλεξαν ως τόπο δημιουργίας, παρουσίασαν τα έργα τους από τις 25 - 30 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνοντας μαζί και με όλες τις άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, ότι η Αίγινα μπορεί να λειτουργεί πλέον ως πολιτιστικό κέντρο, ως κέντρο καλλιτεχνικών ζυμώσεων, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι δημιουργοί εμπνέονται από το νησί. Αυτός ήταν και ο πυρήνας της έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Λαογραφικό Μουσείο: όλα τα έργα είναι εμπνευσμένα από το νησί.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι: Τζώη Σκάρλετ Γράχαμ - ζωγραφική, Ρένα Παππά - γλυπτά σε πέτρες και ξύλινες βάρκες, Ντόνα Χολ Σπύρου - ταπετσαρίες από μαλλί κατσικιού, Πέν Ουέλνον - ζωγραφική, Άλισον Ουέλς - ζωγραφική.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png