Η έκθεση της Νταίζης Λιακοπούλου στο Λαογραφικό Μουσείο..

Το Σάββατο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής της Νταίζης Λιακοπούλου στο Λαογραφικό Μουσείο. Η Νταίζη Λιακοπούλου, με καταβολές από το νησί,  γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από το 1968 έχει δικό της εργαστήριο κεραμικής στο Μόναχο και ασχολείται με την καλλιτεχνική και μικρογλυπτική κεραμική. Η ζωγραφική της είναι αφηρημένη - διακοσμητική και διακρίνεται από τον πλούτο των χρωμάτων, την κίνηση και τον ρυθμό που αφήνουν τη φαντασία να "τρέχει". Η ίδια τεχνοτροπία χαρακτηρίζει και τον διάκοσμο στα κεραμικά αντικείμενα. Τα κεραμικά μικρογλυπτά, οι ανθρώπινες φιγούρες, είναι σε διαρκή και πολύμορφη κίνηση, είτε στέκονται μόνα τους, είτε σκαρφαλώνουν σε γαβάθες και πιατέλες.

Η Νταίζη Λιακοπούλου εκθέτει επανειλημμένα στην ετήσια Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι από το 1976, ενώ το 1979 παίρνει έπαινο. Από το 2001 μέχρι το 2009 παίρνει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις κεραμικής, δύο από αυτές Biennale. Το ίδιο διάστημα κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ενώ το 2010 έλαβε μέρος στη διεθνή κεραμική αγορά και έκθεση "Argilla" στην Faenza. Η έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας περιλαμβάνει ζωγραφικούς πίνακες, κεραμικά μικρογλυπτά, κεραμικά αντικείμενα, αλλά και κεραμικά κοσμήματα. Θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Δείτε φωτογραφίες από
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png